Vluchtelingenstroom deels gevolg van wapenexportbeleid

export_importMiljoenen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. Geweld dat gepleegd wordt met wapens. Wapens die vooral in westerse landen worden gemaakt. Een beetje hypocriet kunnen we het wel noemen dat wij,westerlingen, dan wel een pak geld willen binnenscheppen bij de verkoop van allerhande wapentuig maar wanneer mensen op de vlucht voor het geweld, gepleegd met onze wapens, aan de poorten van Europa aankloppen de sleutel in het slot wordt omgedraaid en we rollen prikkeldraad laten aanrukken om die vluchtelingen buiten te houden.
Vredesactie en haar Waalse tegenhanger Agir Pour La Paix willen met de campagne ‘ik stop wapenhandel’ de handel in wapens in kaart brengen, ze onder de aandacht brengen van het brede publiek en uiteindelijk de handel stoppen!

Wie graag meer te weten komt over de campagne ‘ik stop wapenhandel’ kan natuurlijk terecht op de speciaal hiervoor opgezette website.  Verder zijn er in Brugge nog twee infomomenten op woensdag 5 oktober in De Snuffel en op vrijdag 21 oktober in het Hof van Watervliet.

Vredesactie plant op 10 november om met zo veel mogelijk mensen op een vreedzame manier in Brussel de conferentie van het Europees Defensieagentschap, waar politici en wapenhandelaren elkaar ontmoeten, te gaan verstoren. Op zondag 23 oktober kun je een actietraining volgen in Brugge in voorbereiding op deze actie.

reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.