brugsalternatiefforum.be

Vlaggenschip Greenpeace komt naar Oostende

Vlaggenschip Greenpeace komt naar Oostende

de Rainbow Warrior III, het vlaggenschip van de Greenpeace-vloot, meert eind september aan in Oostende. Het schip doet de haven aan in het kader van een internationale campagne waarmee de milieuorganisatie de Europeanen warm wil maken voor hernieuwbare energie.
Het schip blijft twee dagen liggen in Oostende . Via rainbowwarrior.be kan je gratis tickets bestellen waarmee je recht hebt op een rondleiding aan boord van het nu al legandarische schip.

De Rainbow Warrior III is een schip die in 2011 door milieuorganisatie Greenpeace in gebruik werd genomen en wordt ingezet voor campagnes wereldwijd. Het schip verbruikt zelf zeer weinig energie en vaart vooral op windkracht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het schip wordt ingezet ter promotie van de werledwijde “United for Climate”-campagne waarmee Greenpeace de aandacht wil vragen voor klimaatsverandering.

“De klimaatverandering is een feit: hittegolven, bosbranden, overstromingen en stormen teisteren onze planeet. Overal ter wereld voelen we de effecten. De schuldigen: fossiele brandstoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Als we de toekomst van onze kinderen willen veiligstellen, moeten we fossiele brandstoffen inruilen voor hernieuwbare energie. Toch blijven de politieke leiders en de industrie, die de macht hebben om zaken te veranderen, inzetten op de grote boosdoeners van klimaatverandering, namelijk steenkool en olie. Zo blokkeren ze de groei van hernieuwbare energie. ” klinkt het bij de milieu-organisatie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.