Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Zeebrugse pastoor krijgt mensenrechtenprijs voor opvang vluchtelingen

Vluchtelingen krijgen eten aan de Stella Mariskerk in Zeebrugge. (foto: hln, Benny Proot)
Vluchtelingen krijgen eten aan de Stella Mariskerk in Zeebrugge. (foto: hln, Benny Proot)

De pastoor van Zeebrugge, Fernand Marechal, ontvangt binnenkort samen met Hamid Hisari en Patrick Legein de prijs voor mensenrechten. De Liga voor de mensenrechten wil hiermee hulde brengen aan alle mensen die zich inzetten voor de humane opvang van vluchtelingen.

Fernand Marechal laat de deuren van zijn kerk openstaan voor de vluchtelingen in Zeebrugge, ondanks tegenwerking van burgemeester Renaat Landuyt (SPA) en gouverneur Carl Decaluwé. Samen met heel wat vrijwilligers zorgen zij voor een warme maaltijd, kledij, slaapgerief,…
Hamid Hisari, zelf voormalig vluchteling, bouwde een groot netwerk uit waarmee hij talloze mensen van verschillende nationaliteiten, niet-begeleide minderjarigen en gezinnen met kinderen tracht te helpen op verschillende fronten.
Patrick Legein richtte de vzw Humain op toen de erbarmelijke omstandigheden bekend raakten waarin vluchtelingen leefden in het kamp in Duinkerke. De vzw legt zich toe op humanitaire hulp aan deze mensen.

Deze 3 mensen krijgen op  10 december in Gent de prijs in handen als vertegenwoordigers voor de vele vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen.


bafbardecemeber2016evenementfacebookWie graag meer wil weten over de situatie van de vluchtelingen in Zeebrugge nodigen we graag uit op de volgende “BAF-bar” op vrijdag 8 december in AC Donkey.
Deze en vele andere activiteiten in onze agenda.

 

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.