Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Weggeefwinkel en Red Het Katelijne-eiland genomineerd voor Gouden Tijl

Aan het begin van het nieuwe jaar worden heel wat awards uitgereikt. Ook bij de West-Vlaamse afdeling van de PVDA is dat het geval. Op de shortlist voor “De Gouden Tijl” komen we twee Brugse initiatieven tegen: De actiegroep Geen Parking Aan De Baron Ruzettelaan -Red het Katelijne-eiland en Weggeefwinkel Brugge.

“Met PVDA West-Vlaanderen willen we op onze nieuwjaarsreceptie graag mensen die onze gedeelde waarden van solidariteit uitdragen in de bloemetjes zetten” klinkt het bij de start van het nieuwe jaar. “Daarom geven we aan verenigingen in West-Vlaanderen de kans om een van onze solidariteitsprijzen te winnen. In Noord-West-Vlaanderen is dat de Gouden Tijl. In Zuieend-West Vlaanderen de Bluv’n Goan.”

Naast De Brugse Weggeefwinkel en Geen Parking aan de Baron Ruzettelaan zijn ook Kolona Maan, colsol, Platform 17/10 en de werknemers van Infrax-west genomineerd. Meer info over de genomineerden kan je vinden op de website van PVDA West-Vlaanderen. Je kan er uiteraard ook je stem uitbrengen.

Contact the Author

2 thoughts on “Weggeefwinkel en Red Het Katelijne-eiland genomineerd voor Gouden Tijl”

  1. Weggeefwinkel en Red het Katelijne Eiland super initiatieven! Goed voor een award al hebben voornoemde initiatieven een totaal andere impakt op mens en omgeving. Mijn prijs van de “Gouden TEIL ” zou gaan naar de beijveraars van een stuk brugse groene long en stiltegebied “Red Het Katelijne Eiland” = red ons open ruimte = red onze levenskwaliteit !!

    Bedenking: Waarom “Gouden TIJL ” ipv “Gouden TEIL” lijkt me gepaster want TEIL is een schaal, open en ontvangend eerder dan “Tijl “(een eigennnaam en zinsspelend op Tijl en Nele). Niet? De klank is dezelfde, alleen de schrijfwijze en de visuele verbeelding werkt anders.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.