brugsalternatiefforum.be

Wegen en verkeer kapt groenbuffer aan Katelijne-eiland kaal

Wegen en verkeer kapt groenbuffer aan Katelijne-eiland kaal

Aan het Katelijne-eiland werd deze week de berm van de ringweg R30 zo goed als volledig kaal gekapt. Wegen en verkeer liet er de bomen en struiken snoeien tot op de grond. Het actiecomité “Red Het Katelijne-eiland” plaatste foto’s van de kale berm op hun facebook-pagina. Zij betreuren het verdwijnen van deze groenbuffer voor zowel het groene Katelijne-eiland waar veel buurtbewoners komen wandelen, als voor mensen die dicht bij de ring wonen. Zo’n groene buffer werkt immers zowel als buffer voor lawaaihinder als voor fijn stof.

4 Responses to Wegen en verkeer kapt groenbuffer aan Katelijne-eiland kaal

 • Het is treurig gesteld met onze Wegen, en nog treuriger met het Verkeer. Maar de kaalkap-ploeg van Wegen en Verkeer, die is top.

 • geen woorden voor… en net de dag dat ik pleitte bij burgemeester voor meer aandacht voor wat er nog IS.. (moest ik J.Schauvlieghe zijn: ik zou spoken kunnen zien..)
  Zoals krant schreef zullen bij extremer weer , onze bomen eerste slachtoffer zijn van te droog , te heet, te nat weer., zie de Beuken die al vlug doodgaan, kan geen toeval zijn,
  maar ja, ze krijgen al euthanasie van de water en KAP -wegenwerken,

  En waarom? Dit is toch totaal Onnodige Kap??
  Mooie platanen waren het, essen, inheemse hazelaars..esdoorns.. waar ik nog vele vogels als alle mezensoorten en vinken in zag zitten, en op waarnemingen zette..

  Tja, men kan er nieuwe zetten..? of gewoon alles terug laten wild groeien..?
  En JONGE bomen kunnen dan weer niet meer groeien bij dit extreme te droge, te hete weer..want wie zal hen water geven..?? Zeker de wegendienst niet. Terwijl zij van groot belang zijn om ons te helpen bij klimaatveranderingen: waterhuishouding, schaduw.. om van rest maar te zwijgen

 • Schande schande!! En ik stel dit op meerdere plaatsen vast langs spoorwegbermen o.a. thv de Stationslaan, thv de Hoge Lane enzovoort Terwijl er nu op Canvas deze week een ‘ must have seen’ documentaire reeks over Het Klimaat wordt uitgezonden met Leo Van Broeck , Nic Balthazar.
  Een pleidooi o.a. voor gecontroleerde groene verwildering in en tussen stedelijke wooneenheden
  Wat nu gebeurt is ‘ongecontroleerd’ en ongezien!!

 • in plaats van een ‘groenbeleid, met schepen van Verdunning hebben we een Schepen van Verdikking, verwildering nodig.. ik neem alvast foto’s van al die ‘ZwARTE PLEKKEN(smedestraat/spoorweg, tien geboden: 11e= er Moet kap zijn zeker??) aan nieuwe fietstunnel.., en dan neem ik die mee bij Klimaat mars, (tegen alle ‘negationisten..) Ik dacht nog dat onze spoorwegen toch als laatste wilde Plekjes nog VEilig waren? Tine, dank voor je Tips, Elise,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.