Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Webinar over vluchtelingenkampen in Europa

Allemaal mensen Brugge organiseert op dinsdag 15 december een webinar over de vluchtelingenkampen van Grienkenland en Noord-Frankrijk. Het is één van de weinige activiteiten die ondanks Corona kunnen doorgaan van de jaarlijkse campagne die aandacht vraagt voor diversiteit en migratie in Brugge. Deelname aan dit online gesprek is gratis maar er wordt gevraagd om in te schrijven.

Sinds de start van de vluchtelingencrisis in 2015 proberen wekelijks nog velen de oversteek te maken naar Europa over de middellandse zee. Vaak gaat de reis dan verder naar het Verenigd Koninkrijk. Velen stranden aan de kust van Noord-Frankrijk en verblijven er in barre omstandigheden.
Er wordt online in gesprek gegaan met Dries Berlamont en Sarah Verhofstadt van vzw Humain die probeert om de vluchtelingen te helpen in situaties waarin hun mensenrechten geschonden worden.
De stream begint om 19u30. Inschrijven doe je via deze link waarna je de link ontvangt die je tot bij het gesprek brengt.

Allemaal Mensen Brugge is een campagne die gedragen wordt door verschillende vrijwilligers en tal van organisaties in Brugge: De diversiteitsdienst van de stad, 11.11.11., Vorming Plus Brugge, FMDO, Beweging.net,…
Meer info op allemaalmensenbrugge.be

2 thoughts on “Webinar over vluchtelingenkampen in Europa”

    1. Beste Frans,
      Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad dinsdag 15 december. Ik heb het ondertussen aangepast in het artikel.
      Het zal aan mij hebben gelegen… donderdag is het immers m’n verjaardag 😉

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.