Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Wat met de provinciale bibliotheken?

tolhuys
Ik het kader van ‘maatschappelijke vereenvoudiging’ en besparing werd onlangs besloten een aantal taken van de provincies over te hevelen naar.. Ja, naar waar eigenlijk?
Het gaat hier onder meer over initiatieven inzake welzijnszorg en de provinciale bibliotheken.
Een eerste gevolg is reeds merkbaar. De provinciale bibliotheek welzijnszorg sloot juli jongstleden haar deuren.
De toekomst van deze bibliotheek blijkt voorlopig zeer onzeker. Navraag bij infocentrum het Tolhuis leert dat er onderhandelingen bezig zijn met zowel Howest als Vives maar die blijven tot dusver zonder resultaat.
Het hoeft allicht geen betoog dat dit een erg jammerlijke zaak is. De collectie is vrij uitgebreid en vormt een goede ondersteuning voor iedereen die werkzaam is in de sociale sector. In een provinciehoofdstad waar tal van sociale opleidingen worden gegeven en die de thuisbasis vormt van veel studenten die elders met sociale opleidingen bezig zijn is de sluiting van de bib een echt gemis.
Voorlopig blijft de provinciale bibliotheek voor het overige nog open. Niemand kon me vertellen wat daarmee zal gebeuren.
Als iemand hier meer over kan vertellen zou dit zeer welkom zijn..
Intussen blijven we hopen op een snelle en constructieve oplossing voor de welzijnszorgbibliotheek..

2 thoughts on “Wat met de provinciale bibliotheken?”

  1. Voor alle duidelijkheid: Het gaat hier enkel over de Welzijnszorgbibliotheek.
    De Provinciale Bibliotheek Tolhuis/collectie Westflandrica verhuist naar de archiefdienst langs de Gistelsesteenweg. Om de verhuis voor te bereiden hebben ze op 1 juli de deuren in het Tolhuis gesloten. Vanaf 1 oktober is de collectie opnieuw door iedereen te raadplegen in het archiefgebouw in Sint-Andries. Wat daarmee gebeurt na 1/1/2018 is evenwel ook nog onzeker.
    Het infocentrum Tolhuis blijft voorlopig …

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.