Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Wat met de fontein en de beelden van ’t Zand?

Brugse burgemeester Landuyt, R., : nie goe bezig… krijgt dan ook algemeen slechte punten van de burgers, waarom?
Inspraak burgers? Niks. Communicatie: Niks. Gesprek? Ja, bereikbaar voor Dovemansgesprek, uitgelachen te worden en Veel valse beloften. Ja, zelfs puur bedrog beweert kunstenares LIVIA CANESTRARO. Tja, Landuyt is dan ook niet voor niets zelf advocaat.. die zelf kortgeding begon tegen deze medemaakster van de beelden van de fontein, om toch zeker geen schadeclaim aan zijn broek te krijgen.
Een voorbeeld, nu met het conflict over de fontein met beelden op het Zand, plein dat nu zal volledig gerenoveerd worden.
Over heraanleg van het plein kan wel iedereen akkoord gaan, stenen liggen in brokken los, ook vele bomen zijn nooit goed kunnen groeien, en zijn nu deze week gerooid.
Maar de discussie die elke Bruggeling aan het hart gaat is: wat met de fontein met de beelden? Trekpleister bij alle toeristen, en Bruggelingen die er verkoeling konden zoeken op de warme dagen.
http://www.petities24.com/red-onze-fontein-brugge (met honderden brugse handtekeningen Voor behoud fontein met beelden)
Wat willen deze bruggelingen? Dat de fontein en beelden ten minste samen blijven en dan aan het Albertpark (tussen concertgebouw en station) geplaatst worden. Dan zou iedereen die te voet vanuit het station naar het Zand loopt, hier direct mee contact kunnen maken. Burgemeester heeft dit ook zo beloofd aan de petitie-ondertekenaars, maar ik zelf weet ook nu al beter wat een belofte van die persoon betekent..:(
Wat wil de burgemeester? De fontein aan de Oostmeers, en de beelden ergens eerst stokkeren.. en dan pas een plaats geven ergens ..God weet misschien al waar..?
Kunstenares zegt dat haar handtekening misbruikt is door burgemeester als zou zij akkoord zijn met zijn beslissingen! Ook is er sprake van diefstal en vernieling van het kunstwerk. Fontein én beelden en kollommen en sokkel moeten samen blijven. Dus helemaal geen respect en eerbied voor dit kunstwerk, zoals de rechter dit bepaalt. Zelf wil ze niet in beroep gaan tegen dit vonnis, die het verhaal van de burgemeester volledig volgt, wat mij ook al niet verwondert van dit zogenaamde ‘objectieve Brugse gerecht’. Kunstenares is zelf al 81 jaar, haar echtgenoot-kunstenaar is een jaar geleden overleden, en moet het niet meer meemaken…. en procederen kost geld en tijd! Ze vraagt op zijn minst een rechtzetting van de burgemeester(die wel nooit zal toegeven fout te zijn!), en ook minister-president moet antwoord geven..
Ik zeg:
Op zijn minst moet het geheel van waterpartijen, fontein, beelden, sokkel.. BEHOUDEN blijven en kan ergens dan ook geplaatst worden . Men kan die Albert wegnemen, en daar dit geheel zetten 🙂 In plaats van Albertpark kan men er een andere naam aan geven… Toeristen en iedereen die van het station naar Brugge/ZAND stapt kan er dan van genieten. Maar ja, zoals niet ieder mens gelijk is in de praktijk is ook niet elk kunstwerk gelijk natuurlijk, en zou men zelfs spreken van een schande als den Albert zou weggehaald worden, om maar een kleine denkoefening te maken.

 

 

1 thought on “Wat met de fontein en de beelden van ’t Zand?”

  1. Ik ben geen fan van de burgemeester en nog minder van zijn beleid inzake ruimtelijke ordening maar hier sla je de bal toch mis.. De beeldengroep werd minitieus opgemeten zodat het geheel in zijn oorspronkelijke compositie in het Albertpark kan worden gezet. Dat zal over enkele maanden gebeuren. Zo staat het ook op de site van de stad.Het kunstenaarsechtpaar is heus niet zo bang van ellenlange en kostelijke rechtsprocedures ‘ter verdediging’ van hun beelden.. Zie bv.http://www.knack.be/…/klassej…/article-opinion-7338.html Ze heeft echt niet te klagen over aandacht van de stad voor hun kunst.. Brugge staat vol van hun werken.. zodat er geen ruimte is vor echt vernieuwende kunst. Van mij mogen er wel eens wat werken worden vervangen..

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.