Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Vredesactie roept op: Word wakker!

De EU gaat verder de militaire toer op

Na de oprichting van het EU Militair Comité (EUMC) in 2001 hield de EU het Europees Defensieagentschap (EDA) in 2004 boven de doopfond. Dit agentschap is gevestigd in de Europese wijk te Brussel (Lakenweversstraat) en heeft o.a. tot doel om de industriële samenwerking in de defensiesector te versterken.

Op 7 juni dit jaar richtte de EU het Europees Defensiefonds op. Tot 2016 investeerde de EU onderzoeksgeld niet rechtstreeks in defensie. In 2016 startte de EU met een kleinschalig defensieonderzoeksproject voor een bedrag van 1,4 miljoen euro. Het defensiefonds voorziet echter 90 miljoen euro voor onderzoek tot 2019, waarvan 25 miljoen euro dit jaar. Vanaf 2020 stijgt dit budget voor onderzoek tot 500 miljoen euro per jaar. Van 1,4 tot 500 miljoen euro in vier jaar, van een forse stijging gesproken!

Tijd voor actie

Sinds twee jaar is een kern van Vredesactie actief in Brugge. Op 9 november 2017 organiseert Vredesactie een wake-up call “geen EU geld voor de wapenindustrie” in de EU wijk te Brussel. Vanuit Brugge willen we hieraan deelnemen. Wil je aan deze actie deelnemen of meer vernemen hoe de EU onderzoeksgeld wil besteden aan defensie, kom dan naar de infoavond in De Snuffel, Ezelstraat 42 in Brugge, om 19u00 op maandag 30 oktober 2017.

http://ikstopwapenhandel.eu/nl/stop-wapenhandel

WORD WAKKER – WAKE-UP – REVEILLEZ VOUS – WACH AUF – DESPIER TA

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.