Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Vredesactie Brugge plant eerste bijeenkomst

actie tegen wapenhandel
bomspotting actie aan de basis van Kleine Brogel

Op woensdag 20 april vindt de eerste bijeenkomst van de (op te richten) lokale groep van Vredesactie in Brugge plaats.  Hilde Naessens en Toon De Meester zoeken geëngageerde mensen om samen met hen deze groep uit de grond te stampen.

 “Het idee speelde al langer maar de laatste tijd worden we steeds vaker rond de oren geslagen met terreurdreiging, vluchtelingencrisissen en de, vaak agressieve reacties hierop. Zo is onze regering van plan om nieuwe bommenwerpers aan te kopen.  Schatting van de kostprijs hiervan is 15 miljard Euro.  Geld dat voor veel nuttigere zaken kan worden gebruikt en kan worden ingezet om de problemen op een politieke en diplomatieke manier aan te pakken in plaats van gewoon overal mensen te gaan bombarderen.”

Veerle en Toon putten kracht uit de succesvolle acties in het verleden:
er vertrokken steeds volle bussen met enthousiaste Bruggelingen op Bomspotting en er waren de acties van VAKA tegen atoomwapens en Cactus 80 tegen wapentransporten.

“We zijn er van overtuigd dat er in Brugge heel wat mensen zijn die iets willen doen en het pacifistisch idee genegen zijn.”
Woensdag 20 april om 19 uur gaat de eerste bijeenkomst van Vredesactie Brugge door. Plaats van bijeenkomst is de Hollandse Vismijn, Vismarkt 4 in 8000 Brugge.

Volgende punten komen aan bod:
  • Wat is Vredesactie?
  • Welke komende initiatieven heeft Vredesactie in petto?
  • Welke gevechtsvliegtuigen/bommenwerpers worden aangekocht?
  • Wat met drones?
  • Rol van de NAVO

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.