Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

VEILIG(ER) TERUG NAAR SCHOOL en werk MET NIEUWE APP VAN DE FIETSERSBOND

De zomervakantie zit er voor velen weer op. Tijd om terug naar school of het werk te gaan. Het meest aangewezen vervoersmiddel hierbij is voor héél veel mensen de fiets. Het is ontspannend, gezond, klimaatvriendelijk en goed voor het milieu. Maar de veiligheid voor fietsers, jong en oud, kan zeker nog wel een boost gebruiken.
De fietsersbond lanceert daarom de Bike to work app waarmee je navigeert langs verschillende routes naar het werk of de school: de snelste, pendel of veiligste route.

Veilig naar school en het werk begint uiteraard met het kiezen van de veiligste route. Deze kan je nu al ontdekken via de app maar dankzij het verzamelen van anonieme data via diezelfde app kan de Fietsersbond zorgen dat jouw route en die van anderen nog veiliger wordt.
Dit kan je doen door het melden van afgesloten wegen en ongevallen zodat andere gebruikers hiervoor worden gewaarschuwd, maar er is meer: De fietsersbond wil ook zogenaamde “floating bike data” verzamelen.  Data over  wanneer en langs welke weg er naar school of het werk wordt gefietst.
Dankzij deze data kan de Fietsersbond beter lobbyen bij de wegbeheerders en overheden om op deze plekken te investeren in veilige fietsinfrastructuur.

Ook werkgevers kunnen zich aanmelden voor de app: zo kan woon-werkverkeer effectief getracked worden voor het uitbetalen van fietsvergoedingen en zijn er nog een aantal functionaliteiten die collega’s aanzetten elkaar uit te dagen om meer met de fiets naar het werk te rijden.

De app is te downloaden op zowel Google Play als op de Appstore.
Meer info op biketowork.be

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.