Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Veggieleven wordt graswortels.org

Trudi en Jim zijn 2 Brugse veganisten. Sinds 2011 vind je op hun blog Veggieleven niet enkel artikels over veganisme en dierenrechtenactivisme, maar ook vele lekkere veganistische recepten.  Na 5 jaar beslisten ze om de naam Veggieleven vaarwel te zeggen en verder te gaan onder de nieuwe naam Graswortels.

De naam is een letterlijke vertaling van de Engelse term Grassroots. Grassroots-bewegingen zijn van onderuit opgebouwd, vanuit de gemeenschap. Het is ook een leuke verwijzing naar de vraag “Wat eten jullie veganisten dan wél nog?” Ah, ja… gras en wortels.

Trudi: “Ik wou al een tijdje af van de naam Veggieleven. Voor mezelf verwees de ‘veggie’ meer naar groenten (vegetables, veggies), maar de term ‘veggie’ wordt steeds sterker geassocieerd met een lacto-ovo vegetarisch dieet. Veganisme is echter veel meer dan enkel een voedingswijze. Veganisme is een levensstijl waarbij er naar gestreefd om te leven zonder exploitatie van dieren, dus zonder het gebruik van dierlijke producten. Een levensstijl met respect voor dierenrechten en tegen onrechtvaardigheid.
Alhoewel ik zelf al van in de beginperiode van de blog veganist ben en ook alle recepten op de blog vegan zijn, besefte ik wel dat de term ”veggie’ toch voor verwarring bleef zorgen. Is het nou vegetarisch of vegan? Vandaar de naamswissel.”

Naast graswortels.org onderhouden Trudi en Jim ook een Engelstalige blog: The Bruges Vegan.  Hierop verschijnen vooral recensies van hun bezoeken aan restaurants in de wijde omtrek van Brugge die vegan maaltijden serveren.

3 thoughts on “Veggieleven wordt graswortels.org”

  1. interessant artikel.. en al dierenactivist kan ik zeker van de info ook gebruik maken, voor diervriendelijk consumeren! Bedankt! 🙂

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.