Zaterdag 6 oktober 2018 nodigt Uitgezonderd je weer uit voor een lekkere veganistische maaltijd aan een zeer democratisch prijsje. Na het eten, en natuurlijk ook na de afwas, komt eXternet aan het woord over Mumia Abu-Jamal, een Afro-Amerikaanse activist die sedert 1982 in de gevangenis zit op beschuldiging van moord. Volgens Amnesty International kregen de leden van de MOVE-beweging, waartoe Abu-Jamal behoort, geen eerlijk proces.

Fotografe Bernaded Dexters, activiste Eefke Saris en journalist Peter Terryn zochten verschillende hoofdrolspelers in deze drama’s op in de gevangenis in de Verengde staten. De zaken van Mumia en MOVE zijn onderdeel van een veel groter proces van criminalisering van Afro-Amerikanen in de VS waar het aantal gevangenen van 250.000 in de jaren zeventig steeg tot 3 miljoen Amerikanen onder penitentiair toezicht vandaag.
Aan de hand van twee korte videodocumentaires over Mumia Abu-Jamal en de organisatie MOVE en wat tekst en uitleg krijgen we een beter inzicht in deze zaken.  Nadien is er uiteraard ruimte voor discussie.

Vegalicious Volkskeuken

De volkskeuken van het autonoom kollektief Uitgezonderd vindt elke eerste zaterdag van de maand plaats in de Zandberg, zandberg 8, 8310 Assebroek.  Je krijgt er een gebalanceerde veganistisch maaltijd geserveerd.  Iedereen is welkom vanaf 18u en helpen koken kan vanaf 15uur. De prijs bedraagt maximum 5 a 6 euro, afhankelijk van de kosten van het eten.  Ook aan de bar worden democratische prijzen gehanteerd. Je vindt dit terugkerende evenement ook steeds terug in onze agenda.

Meer artikelen in deze categorie

One Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.