Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Vegan A’fairs komt naar Brugge

Op 26 en 27 oktober 2019 zal de Vives-hogeschool in Sint-Michiels het decor zijn voor de tweede Vegan A’fairs, een beurs waarop alles in het teken van een veganistische levensstijl staat. Organisatoren New Ethics en Uitgezonderd zorgen voor een gevarieerd programma met tal van foodtrucks, lezingen, demonstraties, workshops en eet- en infostanden. Net zoals bij de vorige editie, die in februari zo’n 3.300 geïnteresseerden naar Oostende lokte, wordt een vrije bijdrage gevraagd aan de ingang. Op deze manier willen de organisatoren het evenement laagdrempelig houden.

New Ethics heeft als hoofddoel het grote publiek te sensibiliseren, te informeren en vertrouwd te maken met een veganistische levensstijl. Dit doen ze steeds met aandacht voor 3 pijlers: ethisch omgaan met mens, dier en milieu. Naast het organiseren van Vegan A’Fairs brengen ze ook een magazine uit.
Uitgezonderd is een kleinschalig anarchistisch kollektief dat in Brugge actief is sinds 1996. Met onder meer haar maandelijkse vegalicious-volkskeuken, verschillende acties en infomomenten willen zij het anarchistisch gedachtengoed verspreiden: Een niet hiërarchisch geörganiseerde samenleving waar vrijheid en respect voor mens, dier en planeet centraal staat. Dat beide organisaties in het organiseren van Vegan A’fairs elkaar vinden is dus zeker geen verrassing.


reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.