Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Veel belangstelling voor vrijwilligersbeurs

Op zaterdag 16 juni kwamen heel wat geïnteresseerden opdagen voor de vrijwilligersbeurs in zaal Daverlo in Assebroek. Deze beurs is een initiatief van de vrijwilligerscentrale van stad Brugge die het vrijwilligerswerk hiermee wil stimuleren. Kandidaat-vrijwilligers konden een divers aanbod ontdekken aan 35 standen van grote en kleine organisaties die actief zijn in tal van sectoren: Van ouderenzorg over jeugdwerking tot natuurverenigingen.

In 2018 deden 18% van de Bruggelingen aan vrijwilligerswerk, een mooie stijging ten opzichte van 2014 toen zo’n 14% van de Bruggelingen aangaven zich vrijwillig in te zetten. Wie zich net zoals (bijna) 1 op de 5 Bruggelingen wil inzetten voor een organisatie kan steeds terecht bij de vrijwilligerscentrale voor meer info. De centrale voorziet info, begeleiding en ondersteuning en is er zowel voor vrijwilligers als organisaties die op vrijwilligers rekenen.
Via de website www.brugge.be/vrijwilligerswerk kan je een profiel aanmaken en op zoek gaan naar organisaties die maar al te blij zullen zijn met jouw helpende handen!

Ook Brugs Alternatief Forum.be had een stand op de vrijwilligersbeurs. Wij zijn vooral op zoek naar mensen die op vrijwillige basis volgende zaken willen doen:

  • Eén of meerdere artikels schrijven. Je kiest zelf je onderwerp, enige voorwaarde: Ecologisch of sociaal en/of mondiaal thema, het liefst met een lokale link met onze stad.
  • Het mee up-to-date houden van onze agenda
  • Het mee nadenken over activiteiten zoals lezingen, workshops, enz.
  • Praktisch ondersteuning bij activiteiten: Klaarzetten van de zaal, infostand bemannen, enz.

Interesse? Stuur ons dan een berichtje via onderstaand contactformulier.


reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.