Beste buurtbewoner van de geplande Katelijneparking,

Misschien bent u ook naar de info-sessie geweest hierover, maandagavond en heeft u er ook kunnen luisteren naar opmerkingen of heeft u zelf iets aangebracht.

Zeker zal u wel bezorgd zijn over de verkeersveiligheid, de overlast en drukte die een parking toch zeker zal geven, om maar te zwijgen van de vuile lucht die gezondheidsproblemen geeft.

Misschien bent u bij diegenen die het wel zien zitten om een gratis parkeerplaats te hebben in de buurt en er alle lasten gewoon graag bijneemt?

Als u volkomen positief staat tegenover het project hoeft u niet verder te lezen, alhoewel, misschien kan ik u toch overtuigen van wel een betere optie qua parking? Als u een parking dan toch heel goed vindt, en u als bewoner er weinig hinder van wil, dan zou u beter kiezen voor een ondergrondse parkeerplaats toch?

Uw auto zal er veiliger staan, uit de regen, en bovendien zullen de nu aanwezige parkeerplaatsen die op de Baron Ruzettelaan liggen niet weg moeten voor aanleg bovengrondse parking (af/aanritten) Doordat af /aanritten ondergronds verlopen kan er doorlopend verkeer zijn, zonder kruising van de B.Ruzettelaan, wat minder fileleed zal geven en zeker veiliger is. De straat is breed genoeg om hiervoor aan elke zijde één strook te voorzien, voor af en aanrit en invoegen op de weg. Dat zal wel wat meer kosten, de aanleg en wat langer duren, maar zal zeker lonen in de toekomst.

Als u tegen de(nu geplande vorm van) parking bent , kan u ook onze petitie tekenen en ook delen verder . Ik zal deze aan de burgemeester zelf overhandigen op het gepaste moment. Ik hoop dat er mij nog genoeg tijd rest, want alles moet blijkbaar vlug verlopen.

Dit is niet meer dan ons recht op democratisch protest, u als burger mag uw wensen zeker kenbaar maken zo. Tenslotte bent u het die de overlast van de parking zal moeten verdragen.. of verhuizen.Voor mensen die rond Brugge wonen en in stad werken en hun auto ergens willen parkeren, zou er beter Beter openbaar vervoer komen, zodat hun auto daar niet de hele dag moet staan ‘roesten/rusten, toch? Zoals men in Gent doet, waar het stadsbestuur Zelf handen uit mouwen steekt en er werk van maakt, met elektrische bussen.

Zo, beste mensen, ik vind het zoals vele anderen denk ik, zeer jammer dat er niet meer tijd is om eens deftig een goed mobiliteitsplan uit te werken, voor een stad die toch Internationale allures heeft. Brugge, een karaktervolle stad die echt beter verdient dan  een Ramp-Parking, die nu wel op goedkope en vlugge wijze kan aangelegd worden maar ons heel veel geld zal kosten, denk maar aan fileleed, verkeersslachtoffers, milieu-gezondheid.. stress.. En dat hiervoor dan nog een mooi stukje open ruimte voor geofferd wordt langs een recreatieve as, is toch zeer jammer. Ik hoop dat u zich aangesproken voelt door deze mogelijkheid om toch wat meer gehoor te vinden dan nu het geval is. Groeten, tinedevroye@live.be

OOK NOG ACTIE =LENTE-WANDELING:

Lentewandeling zondag 26 maart 14u30 16u onder de Katelijnebrug.

Verzamelen aan de bunker bij kanaalpad op einde Lappersfortstraat

( zijstraat Baron Ruzettelaan ). Met gidsen : Tine Devroye & iemand van vzw Groen & Natuurpunt Brugge. Doel : zoveel mogelijk behoud groen & open ruimte en zoveel mogelijk parking onder de grond + waarderen laatste stukjes natuur & groene open ruimte in de brede Brugse stationsbuurt.

organisatoren : Tine Devroye & Poëziebosnetwerk & Natuurpunt Brugge & vzw Groen

 

Meer artikelen in deze categorie

One Comment

  1. Groen vzw wil meewerken aan de wandeling, maar gaat niet akkoord met het voorstel van Tine betreffende de Vaartdijkstraat. Doorgaand autoverkeer van de brug van Steenbrugge langs de Vaartdijkstraat naar de Brugse ring is momenteel onmogelijk en dat moet zo blijven. De Vaartdijkstraat is in de eerste plaats een fietsstraat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.