Van 14u tot 17u 

Breng spullen die je niet meer gebruikt naar het geefplein en geef ze een nieuw leven. Iets gezien die je kan gebruiken?Neem het gratis mee!

Meer info

Binnenkort zie je hier de timetable...

Wat is een Geefplein?

Een Geefplein is een soort markt…  maar dan eentje waar je je portemonnee thuis kan laten.  
Je komt er naar toe met spullen die jij zelf niet meer nodig hebt maar die een ander nog kan gebruiken.  Of je komt er naar toe met lege handen en gaat naar huis met spullen die je kan gebruiken.  Geheel vrijblijvend!

Geven en delen…  Zien dat je iemand gelukkig hebt gemaakt met hetgeen je anders weggooit…  Geef toe, dat maakt jou toch ook gelukkig?

Een Geefplein is een sociaal gebeuren, waar iedereen terecht kan voor een gezellige dag.  Samen genieten van een drankje en wat muziek terwijl je snuistert tussen de boeken die Hans bij de grote schoonmaak aan de deur zette.  Gratis shoppen tussen de kleren die voor Jente te klein waren, terwijl jij er nog jaren kan van genieten…

En dat allemaal in een vrij en blij klimaat.

Waarom een Geefplein?

Met het Geefplein willen we…


Hergebruik stimuleren en zo minder spullen op de afvalberg terecht zien komen.

Mensen gelukkig maken die een extra steuntje in de rug best kunnen gebruiken.

Materialen herverdelen.

Sociale contacten en structuren vergroten.

Jongeren en minder jongeren bewust maken dat we best wat minder kunnen consumeren… consuminderen dus…

Maar bovenal...Samen genieten van een gezellige namiddag!

Wat kan je zelf doen?

Spullen meebrengen…
Wat jij meebrengt beslis jij zelf.  Wat jij denkt dat iemand anders graag nog wil en kan gebruiken breng je gewoon mee naar het Geefplein.  Op het plein zullen vrijwilligers klaarstaan om je te tonen waar je welke spullen kan achterlaten zodat iemand anders ze weer mee naar huis kan nemen.
Voor een lijst met spullen die we wel of liever niet op het Geefplein zien verschijnen klik je hier

Spullen meenemen…
Alles wat je op het Geefplein ziet liggen is gratis.   Spullen die je meeneemt vanop het Geefplein dienen natuurlijk niet om verder te verkopen.  Neem dus enkel mee wat je zelf kan gebruiken… 

Meehelpen…
Wil je graag meehelpen met de organisatie van het Geefplein, op de eerste of eventueel volgende edities?  Laat ons dan zeker iets weten.  Stuur een e-mailtje naar info@uitgezonderd.org, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.  Vele handen maken immers licht werk. 

Vertel het verder…
Hoe meer mensen naar het Geefplein komen, hoe liever.  Help dus wat reclame maken: vertel over het Geefplein aan familie en vrienden of deel de link naar onze website op sociale media.

Wat kan je meebrengen naar het Geefplein?

 KLEDIJ EN SCHOENEN
 HUISRAAD
 KLEINE MEUBELTJES
 BOEKEN
 MUZIEK

Eigenlijk is het redelijk simpel: alles die BRUIKBAAR & DRAAGBAAR is.

Met "Draagbaar" bedoelen we: te dragen door een doorsnee persoon zonder dat er extra handen en vervoersmiddellen aan te pas komen...

 SPULLEN DIE DEFECT ZIJN
 ZWARE OF GROTE VOORWERPEN
 BEELDBUISTELEVISIES
 MEDICATIE
 ILLEGALE VOORWERPEN EN MIDDELEN
 (HUIS)DIEREN

Twijfel je of je voorwerp wel geschikt is voor het Geefplein? Dan is het dat waarschijnlijk niet... Je kan het ook steeds eens vragen via een mailtje naar info@uitgezonderd.org

Dit delen: