Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Supporter mee voor de “klimaatzaak” en voer actie op 14 maart!

De “klimaatzaak”, waarbij de klimaatbeweging via de rechter eist van de overheid dat ze een rechtvaardige en doorgedreven klimaatbeleid invoert, komt binnenkort voor de rechtbank. Eindelijk, want de procedure werd reeds in 2014 opgestart. Met een corona-proof actie in méér dan 100 steden en gemeenten in Vlaanderen wil Klimaatzaak publieke aandacht vragen voor de rechtzaak die 2 dagen later start. Ook in Brugge wordt actie gevoerd.

Klimaatacties waren er de voorbije jaren in alle maten en soorten: we hadden “sing for the climate”, een betoging met 65.000 mensen in Brussel in de aanloop naar de klimaattop in Katowice in 2018. En in 2019 nam de jeugd het over: youth en students for climate organiseerden een hele reeks massabetogingen.
Gedurende deze periode waren in alle kalmte een aantal advocaten en activisten een rechtzaak aan het voorbereiden: “De Klimaatzaak”. De actie startte al in 2014 toen 11 bezorgde burgers de overheid dagvaardden. Hun uitgangspunt? De overheid doet niet genoeg om de wereldwijde klimaatcrisis aan te pakken. Via gerechtelijke weg wil deze beweging de overheid verplichten om actie te ondernemen en hun beloftes na te komen: de Belgische uitstoot van broeikasgassen tegen 2020 met 40% verminderen ten opzichte van 1990.

Inschrijven is de boodschap!

Op 14 maart om 15u verzamelen maximum 100 activisten op de markt van Brugge. Als advocaat verkleed, in het zwart met een witte advocatenbef (die je zelf kan maken) zetten ze de claim van de klimaatzaak kracht bij.

Als je graag bij die 100 activisten wil zijn is inschrijven de boodschap. Dit kan via dit formulier.
Er zullen stippen getekend zijn op de markt die een afstand van 1,50 m uit elkaar verwijderd zijn. Zo wil de organisatie ervoor zorgen dat de actie corona-proof kan verlopen.

Meer info op de facebook-evenementenpagina.

1 thought on “Supporter mee voor de “klimaatzaak” en voer actie op 14 maart!”

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.