Lokaal, Sociaal en Ecologisch!
20200329_145441

Streekproducten koop je vanaf nu volautomatisch bij Para Ti

Corona-crisis of niet…sinds 27 maart kan je streekproducten kopen in een nieuwe winkel in de Leopold II-laan in Brugge. Geen probleem met social distancing ten opzichte van het personeel in deze winkel: alles gebeurt er immers volautomatisch. De winkel is onbemand en zal 24 uur per dag, 7 op 7 open zijn.

De naam van de winkel is niet zomaar gekozen. Para Ti betekent in het Spaans “voor jou”. Het concept is dan ook helemaal afgestemd op het gebruiksgemak van de klant… Via een app, die zowel voor Apple als Android toestellen te downloaden is, kan je de kasten, koelkasten en diepvriezers in de winkel openen. Een systeem met sensoren registreert wat je uit de kast neemt. Na een uurtje krijg je dan een mailtje met de rekening. Deze wordt betaald via je gekoppelde bankrekening of kredietkaart.

Aan het roer van de startup staan twee broers: Corneel en Tom Martens. De twintigers zijn met hun winkel in Brugge niet aan hun proefstuk toe. Vorig jaar openden ze al een eerste Para Ti-winkel in Beernem.
De keuze voor lokale voedingsproducten die rechtstreeks door de boer worden geleverd is geen verrassing: hun ouders hebben een biologisch legkippenbedrijf in Moerbrugge. Naast de kakelverse eieren van de deze boerderij zullen producten van een 40-tal lokale producenten in de winkel worden aangeboden. Groenten en fruit, brood, zuivelproducten, streekbiertjes,… het passeert allemaal langs de virtuele kassa van Para Ti.

Meer te weten komen over Duurzame voeding in het Brugse? We hebben een pagina waar je er (bijna) alles over ontdekt.

3 thoughts on “Streekproducten koop je vanaf nu volautomatisch bij Para Ti”

  1. Wouter, je gaat de boel toch niet in de fik steken… Verast????? Of is het toch verrast😆

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.