Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Steun project W² tijdens de warmste week

Binnenkort is het weer “De warmste week” van radiozender Studio Brussel. In de aanloop naar Kerstdag organiseren duizenden Vlamingen acties om het goed doel van hun keuze te steunen. Eén van die goede doelen is Project W² in Brugge.  Deze vzw maakt werk van laagdrempelige armoedebestrijding met haar Weggeefwinkel, promoot een gezonde en diervriendelijke levensstijl met haar veganistische volkskeuken en trekt resoluut de groene kaart met haar stadspermacultuurtuintje.  W² moet tegen eind 2018 op zoek naar een nieuwe locatie dus is alle financiële steun welkom.

W² nam in december 2014 intrek in de gebouwen aan de Hoefijzerlaan. Het gebouw stond leeg en werd in bruikleen gegeven door eigenaar Vivendo die er sociale woningen zal bouwen. Het gebouw werd in de mate van het mogelijke opgekuisd. Water wordt aangebracht en elektriciteit wordt met zonnepanelen opgewekt. De grootste ruimten van het pand bieden onderdak aan de Weggeefwinkel: een winkel waar je spullen die je niet meer gebruikt kunt naartoe brengen. Elke 3e zaterdag van de maand is de winkel dan open en kan iedereen komen snuisteren tussen de spullen en gratis mee naar huis nemen wat hij/zij kan gebruiken.  In de lounge kan ook een tas warme soep of een verfrissing genuttigd worden. Alles aan zeer democratische prijzen. Rond 18u wordt dan ook nog een 100% plantaardige maaltijd geserveerd tijdens de volkskeuken.

De plannen voor de nieuwe woningen die sociale huisvestingmaatschappij Vivendo op deze locatie wil bouwen worden steeds concreter en zoals het er nu uitziet moet W² op zoek naar een nieuwe locatie tegen oktober 2018, wanneer het contract afloopt.
“Die nieuwe locatie zou toch een stukje groter mogen zijn dan de ruimtes in de Hoefijzerlaan”, klinkt het bij de vrijwilligers van W². “Ook de aanwezigheid van sanitair, stromend water en elektriciteit is een must. Verder is de ligging nog belangrijk: in de Brugse binnenstad of net erbuiten…”

 

Een verhuis brengt aardig wat kosten met zich mee, daarom roept de vzw op om via De Warmste Week financiële acties op poten te zetten.  Via deze link kan je jouw actie voor W² registreren.
Project W² is ook steeds op zoek naar extra vrijwilligers voor allerhande taken.  Hiervoor kan je contact opnemen via hun facebook-pagina of gewoon eens binnenspringen op woensdag- of zaterdagnamiddag.

 

 

 

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.