Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Steeds meer veganistische opties in Brugge

Een veganistisch eetpatroon wint steeds meer aan populariteit. Ook in Brugge is er op culinair gebied héél wat  veranderd in de afgelopen jaren. Op Graswortels.org verscheen zonet een mooi overzichtsartikel van de toch wel talrijke Vegan-opties die onze stad rijk is al wordt ook het gebrek aan een volledig veganistisch restaurant vastgesteld.
Maar dat het de goede kant uitgaat blijkt ook uit de keuze voor duurzame voeding die het culinair festival Voorsmaak dit jaar maakt voor haar tweede editie.

Voorsmaak goes Down To Earth

Op 12 en 13 mei 2018 kiest  het culinair festival Voorsmaak voor haar tweede editie voor het thema “Down To Earth”. De deelnemende Brugse Chefs, waaronder de chefs van Guillaume, de Mangerie en De Republiek, worden door de organisatoren uitgedaagd om duurzame vegetarische of veganistische gerechtjes op de biologisch-afbreekbare bordjes te serveren.  Hierbij moeten ze dan ook nog eens zoveel mogelijk gebruik maken van lokale producten.
Voorsmaak kiest, na de Magdalenakerk vorig jaar, opnieuw voor een buitengewone locatie en vindt plaats op de binnenkoer van het Europacollege aan de Verversdijk.  Een locatie die menig Bruggeling nog niet heeft ontdekt.

Voorsmaak kiest voor haar tweede editie voor het binnenplein van het Europacollege aan de verversdijk. foto: Femke Den Hollander

 

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.