Op de Thermo-foto kan je ontdekken hoe goed je huis is geïsoleerd.

Onlangs lanceerde Stad Brugge een nieuwe website.  Op energieplatform.brugge kan je heel wat nuttige info vinden. Je ontdekt er hoe energiezuinig je woning nu is en welke mogelijkheden er zijn om je woonst zuiniger te maken. De stad werkt hiervoor samen met De schakelaar, een vereniging die werd opgericht vanuit het OCMW om projecten rond duurzame energie te bevorderen.

Is mijn dak voldoende geïsoleerd? Is mijn dak geschikt om zonnepanelen op te installeren?  Indien ik investeer, kan ik dan op premies rekenen? Heb ik recht op een energielening?  Op deze website worden reeds tal van vragen beantwoord.

Warmtekaart

In december 2016 werden 2 vluchten gemaakt boven onze stad. Het toestel was uitgerust met een warmtecamera en de beelden die toen werden gemaakt kunnen nu worden geraadpleegd via het energieplatform. Dat een groot deel van de Brugse binnenstad rood kleurt, en er dus heel wat energie verloren gaat langs de daken, zal u ongetwijfeld niet verbazen. Maar ook in de deelgemeentes is er nog veel werk aan de winkel. Via deze website kan je nu ook makkelijk kijken hoe het met jouw eigen huis is gesteld.

 

Related Posts

2 Comments

  1. Probleem is nu niet zozeer meer dat de huizen niet goed geisoleerd zijn, misschien dat vele oudere nog steeds wel slechter zijn door enkele ramen, enz..
    MAAR mensen stoken gewoon wel teveel : tot boven 25 graden a 30 graden, is dat niet teveel,ja zelfs in de zomer.. ?
    ook in openbare stedelijke plaatsen als bibliotheek.. vind ik het te warm. en daardoor te droge, slechte lucht..bezoekers lopen er wel in warme jassen rond, en voor personeel moet het ook warm genoeg zijn natuurlijk..maar is 20 graden niet voldoende? kan men dat niet controleren/instellen? (ook in ziekenhuizen kan men best wat letten op Redelijke warmte dacht ik.. DUs mss. stop tot 22 graden:genoeg? en dan dubbel betalen of zo?? ‘mijn huis is te zien als geelachtig = goed? en rode punt, tja, is de schoorsteen, niet aan te doen zeker?

    Tine Devroye

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.