Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

SOS Dudzeelse Polders!

De vzw Groen is ontzettend bezorgd door de tweede omgevingsaanvraag van NV Top-Mix, zonder enige planwijziging.

De Dudzeelse Polder is bedreigd. In de plannen voor de toekomst staat dat in de zuidwestelijke hoek van de Dudzeelse Polder – op 700 m van de woonkern Dudzele – grote hoeveelheden grondoverschotten zullen worden afgezet. Onafgezien van luchtvervuiling, gezichts- en geluidshinder vrezen wij de totale vernietiging van de huidige plantengroei van bomen, struiken en rietvegetatie in dit biologisch waardevol en faunistisch belangrijk gebied.

Deze link laat de geplande inrichting zien van een terrein van 8 ha als breekwerf voor recyclage van puingranulaten en TOP (tijdelijke opslag).

Het nieuw openbaar onderzoek loopt van 08/01/2021 tot 06/02/2021.

De vzw Groen heeft een bezwaarschrift ingediend en zal in de komende dagen ook de voornaamste argumenten delen. We willen zoveel mogelijk mensen oproepen om ook bezwaar in te dienen.

Mail naar omgeving.administratie@brugge.be ofwel per brief naar het Schepencollege ofwel via het omgevingsloket.

Steun voor Vzw Groen is eveneens welkom, en dat kan door te abonneren op het tweemaandelijks tijdschrift “De Spiraal” door 10 EUR te storten op de rekening van Groen vzw BE45 9731 3129 5089. groenvzw@telenet.be

1 thought on “SOS Dudzeelse Polders!”

  1. Het is een schande dat men weer van plan is een mooi stuk natuur op te offeren voor een vervuilende industrie .Wij zijn helemaal niet akkoord , er is al genoeg natuur rond Dudzele verdwenen en kapot gemaakt door allerhande werken

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.