Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Solidariteitsbijeenkomst in Zeebrugge op 6 maart

(foto: belga)
(foto: belga)

Op zondag 6 maart 2016 vindt in Zeebrugge een bijeenkomst plaats voor solidariteit, dialoog en democratie. Burgerbeweging Hart Boven Hard Brugge organiseert deze samen met andere democratische organisaties naar aanleiding van een aangekondigde betoging op diezelfde dag door Pegida Vlaanderen.
Het extreemrechtse Pegida komt betogen tegen wat zij de invasie van vluchtelingen noemen.   “Door de extreme laksheid van socialisten, liberalen en christendemocraten zijn in Noord-Frankrijk kampen van duizenden ongewenste vreemdelingen ontstaan die proberen naar Engeland te raken. Landverraders in Zeebrugge delen voedsel uit, zodat deze indringers nu ook in West-Vlaanderen opduiken. We willen een duidelijk signaal te geven: sluit de grenzen!”, staat op de Facebook-pagina van Pegida te lezen.  Hiertegenover eisen de organisatoren van de solidariteitsbijeenkomst een menswaardige oplossing en opvang voor vluchtelingen.  “Moeilijke problemen los je op door iedereen van goede wil te verzamelen en samen te werken,” klinkt het hier.

“Moeilijke problemen los je op door iedereen van goede wil te verzamelen en samen te werken,”

 

Een concreet uur en afspraakplaats  voor de solidariteitsbijeenkomst ligt nog niet vast.   Onder voorbehoud: om 14u00, aan de kerk van Zeebrugge (Sint-Donaaskerkstraat).  Wanneer we dit kunnen bevestigen leest u het uiteraard op Brugs Alternatief Forum.  Verder roept men op om de evenementenpagina zoveel mogelijk te delen en al je contacten uit te nodigen, zodat deze bijeenkomst een grote groep warme mensen op de been kan brengen.

2 thoughts on “Solidariteitsbijeenkomst in Zeebrugge op 6 maart”

  1. Mensen die graag vanuit Brugge samen met de trein gaan: 12u45 voorkant station. Daar nemen we de trein naar Knokke en dan nemen we de kusttram naar Zeebrugge!

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.