Een paar ideetjes waar ikzelf nog mee loop te spelen. In mijn streek is er een grote aanplanting van noten en kastanjes op publieke plaatsen. In een buurgemeente is er ook een volledige straat met een aanplanting van perenbomen. Er is ook een Natuurpunt met behoorlijk wat kersenbomen, en bewaarappelen vindt men ook wel altijd. Mispels en sleedoornpruimen zijn ook te gebruiken, alsook beukennootjes en hazelnoten. En nu komen we aan mijn punt. Noten kunnen verwerkt worden tot pesto, soort pindakaas, burgers… Of tot een granola met havervlokken, schijfjes bewaarappel, rozijnen en een mengeling van noten, beukennootjes, hazelnoten. Pas ook een docu gezien op national geographic waar men thee kookte van jonge beukenblaadjes. Tot slot gebruik ik noten-beukennootjes ook wel eens ter vervanging van dure pijnboompitten. Een broodje Parijs kost hier al gauw 5 € of meer. Bestaat uit rucola (zelf te kweken), schijfjes bewaarappel, noten, brie en mosterddressing. Is er overigens ook geen groothandelsmarkt met groenten in de omgeving? ook ideaal voor wat overschotten. Reply