Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Ramp-Parking: Open brief aan burgemeester

Ik was deze namiddag op uw spreekuurtje, en een bediende had me gezegd dat u er zou zijn. U was er niet. Er was wel een medewerkster. Uw voorganger kon nog zelf zijn luisterbeurten doen, is dit de democratische vooruitgang, de nieuwe zakelijkheid?

Ik wilde mijn ongenoegen laten blijken met uw plan aanleg Parking Katelijne. Jammer dat uw administratie de frustraties moet verwerken, zouden politici toch zelf moeten doen? Ze sprak van alternatieven die klagers moeten geven… vind ik niet, voor denken en beleid worden politici toch betaald? Er zijn alternatieven, echte oplossingen, maar u heeft beslist, Koning auto en kortzichtig beleid hebben gewonnen.

Medewerkster sprak over ‘das België, koning auto is de baas…’ Maar dat was ook haar eigen standpunt, ze wil met auto zo dicht mogelijk bij het werk parkeren en daar zal dat kunnen en veel mensen willen dat.’ Als ik sprak van bus trok ze al een vies gezicht. Terwijl dat best mogelijk is, bestaat al in zoveel andere steden! Zelfs in België, zie Gent: daar aanvaarden ze de elektrische bussen die ze hier niet gebruiken, en ze zijn gratis ook nog (zie nieuws gisteren). En daar zijn zelfs volledig auto-verkeersvrije zones. Met nieuwe aanleg van een parking zal er nog meer file zijn, meer stress, luchtvervuiling. Elk uur valt iemand dood van slechte lucht! Bent u verantwoordelijk voor . En dan nog ramp-parking verkopen als tijdelijk, ja is voorlopig om goedkoop te houden… om later nog uit  te breiden dus! Van democratische inspraak is geen sprake, of het zou zijn welke bomen de mensen daar willen om die parking met auto’s niet te moeten zien.

Nee, dat ligt niet aan de mentaliteit van de mensen hier, dat koning auto wint, dat luchtvervuiling wint, dat cynisme wint van gezond verstand, van propere lucht, van een mooi stukje natuur.. van kinderen die nog blij konden zijn met het konijnenbosje van wat biodiversiteit rond rand van de stad.

Ik weet zeker dat vele vroegere burgemeesters, zoals VISART, die de groene Vesten liet aanleggen, de GROENE kaart zou getrokken hebben, een degelijk mobiliteitsplan zou uitgewerkt hebben, de moed zou gehad hebben voor openbaar vervoer te kiezen, geen nieuwe parkings aan te leggen. Ik zeg het hier want u lacht onmachtige klagers als ik gewoon uit, met nog maar eens een cynische opmerking er bij.

Dus om gewoon de waarheid te zeggen: het is zeer erg dat een mooi stukje open ruimte, natuur opgeofferd moet worden voor koning auto, die al zoveel kosten geeft. Ja, en later zal men wel die wilgenbomen ook wegdoen zeker? Ik wil maar ook eens zeggen dat deze er spontaan gegroeid zijn, vanuit een stort, een vuilnisbelt, waar die bomen dus de lucht en bodem zuiveren.
U geeft blijkbaar liever geld uit , veel kosten aan koning auto: grond kopen, parking aanleggen, voor koning auto die kost aan milieu, gezondheid, verkeersdoden, files, klimaat..enz.. staat wel elke dag ergens te lezen. Enkel omdat u enkel luistert naar kortzichtige mensen die hun autooke daar graag zo dicht bij de stad willen placeren. ‘Dat is politiek’ Nee, dat is kortzichtig beleid.

enkele zinnen van gisteren, op de infosessie, van u:

‘auto’s wegstoppen in hoekje, wegdrummen’ wegsteken tussen wat bomenrijen

zachte aanleg , we doen het heel zacht

paar bomenrijen tegen het fijne stof

‘groen licht (voor anti-groen project)

parking-probleem lost vanzelf dan op

parking -idee was idee van ‘toekomst voor Brugge’ (u zegt: zegt soms staan er eens goede ideeën in.. wel er waren er betere: camping, speelbosje, gewoon zo open ruimte, zegt zelfs de Bouwmeester van Vlaanderen!)

we gaan dan het groen her-opwaarderen (dat er nog is) (nu heeft het wel Meer waarde dan met parking!)

(en wat van de doden, die elk uur vallen door slechte lucht? Waar kan u die verstoppen?)

Alles dus ZEER CYNISCH, dat u het welzijn van de burgers totaal negeert, en niets duurzamer, degelijker kan verzinnen.

groeten,

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.