Lokaal, Sociaal en Ecologisch!
coopstroom_daverlo-foto-coopstroom-64ed45ae

Project aan Daverlo zorgt voor jaarlijks 70 ton minder CO2 dankzij zonnepanelen en deelwagens

Gisteren, 1 september, werd in Assebroek een nieuw project van de cvba CoopStroom ingehuldigd. Burgemeester Dirk De fauw en klimaat- en energieschepen Minou Esquenet (beiden CD&V) reden er in een gloednieuwe elektrische Hyundai Cona-deelwagen de parking van het sport- en cultuurcentrum op. De oplaadstroom voor deze gezinswagen en voor de elektrische Kangoo ZE-bestelwagen die er straks ook bijkomt wordt lokaal geproduceerd dankzij de 420 zonnepanelen die de coöperatie op het dak van het complex mocht installeren. Ook het energieverbruik van deze site wordt gedekt door de fotovoltaïsche cellen op het dak.

Burgercoöperatie Coopstroom zet zich in voor de financiering en realisatie van zonnepaneelinstallaties. Daarnaast heeft de coöperatie de krachten gebundeld met Partago om ook in West-Vlaanderen een autodeelsysteem met uitsluitend elektrische voertuigen op poten te zetten.  Met het ingehuldigde project is CoopStroom niet aan haar proefstuk toe. Eerder werden gelijkaardige projecten opgestart in Oostkamp, Beernem, Torhout,… En werden zonnepanelen geplaatst op verschillende scholen in Brugge. 

Als burger kan je mee investeren in de projecten van CoopStroom. Wie één of meer aandelen koopt voor 250 euro/stuk krijgt inspraak en stemrecht op de algemene vergadering van de democratische organisatie. De geboekte winst wordt gebruikt voor nieuwe groene stroomprojecten en keert ook terug naar de aandeelhouders in de vorm van een divident. Bovendien kan je als aandeelhouder gebruik maken van de deelwagens en versterk je organisaties, zoals scholen, in je onmiddellijke omgeving. Deze organisaties kunnen vaak de investering niet dragen om zelf een grote installatie op hun dak te leggen. Dankzij de coöperanten van CoopStroom krijgen zij voordelige en 100% groene stroom.

Meer info kan je uiteraard terugvinden op de website van CoopStroom.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.