Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Optocht voor sluiting dolfinaria

Zaterdag 24 mei voerde dierenrechtenorganisatie Bite Back actie in Brugge tegen de uitbuiting van dieren in dolfinaria.  De actie kaderde in de wereldwijde actiedag ‘Empty the tanks‘ die in meer dan 50 landen plaatsvond. 

de activisten liepen in een optocht van de markt naar het Boudewijn Seapark

Op de Brugse markt was er straattheater waarbij de situatie van de 7 dolfijnen in het Brugse dolfinarium werd uitgebeeld.  Ook werd er door middel van 21 kruisjes een waar dolfijnenkerkhof gemaakt.  Eén kruisje voor elke dolfijn die in het Brugse Boudewijn Seapark reeds de dood vond.
Nadien liepen de activisten nog in een optocht van de markt naar het Boudewijn Seapark waar nog werd geprotesteerd voor de ingang van het dolfinarium.
Een dag voor de actie kwam het Brugse dolfinarium nog in het nieuws toen bij een dolfijnenshow 3 kinderen en hun juf gewond raakten toen een deel van het ventilatiesysteem naar beneden kwam.  Op hun facebookpagina plaatste Bite back enkele bedenkingen omtrent dit ongeval.

Eerder verscheen op deze website een interview met Benjamin Loison, woordvoorder van Bite Back waarin hij de argumenten van de organisatie voor de sluiting van het dolfinarium op tafel legt.  Lees het hier.

1 thought on “Optocht voor sluiting dolfinaria”

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.