Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Optocht voor menselijkheid, solidariteit en verdraagzaamheid

affichejesuishumainEr wordt opgeroepen om op woensdag 18 november op straat te komen in Brugge in nagedachtenis van de recente slachtoffers van terrorisme.  Niet enkel de slachtoffers die zijn gevallen in Parijs, maar alle slachtoffers van terreur in heel de wereld.  Niet in een stille wake zoals in vele andere steden en gemeenten, maar net in een optocht die veel kabaal maakt.  Om duidelijk te maken dat we ons niet laten doen!

Het wordt een optocht tegen radicalisme en terrorisme maar ook tegen racisme, tegen het stigmatiseren van vluchtelingen.  Een optocht voor solidariteit, verdraagzaamheid en vrede.  Onder het motto #jesuishumain zal opgetrokken worden van ’t zand naar de Burg.

Tot op heden is er is nog geen toelating van stad Brugge en de politie om deze betoging te laten doorgaan. Waarschijnlijk zal de toelating op zich laten wachten tot de dag zelf.  Laat dit echter geen reden zijn om niet actief mee op te roepen voor deze betoging en al zeker geen drempel zijn om woensdagavond aanwezig te zijn.

Wanneer de angst regeert zijn we allemaal slachtoffers!  Laten we tonen dat we niet bang zijn en massaal op straat komen.  Er is weinig tijd om dit evenement wereldkundig te maken…. deel dit bericht dan ook massaal en laat ons woensdag een groot statement maken.

Terrorisme  is nooit  te rechtvaardigen! Alleen vrede en verdraagzaamheid zal ooit een antwoord kunnen bieden!

Woensdag 18 november 2015, 19u, ’t Zand, Brugge

Laat vooral weten dat je komt op: https://www.facebook.com/events/1776674162559736/

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.