Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

oproep voor de europese top

In Brugge is veel te doen, maar een stap in de wereld daarbuiten zetten is ook belangrijk, zeker als we eindelijk onze stem eens kunnen verheffen tegen de kwalijke walmen die Europa over ons verspreidt…

Donderdag 19 december is het zover. Zowel Vredesactie vzw als Alliantie D19-20 plannen diverse acties, Brussel wordt een bezette stad.
1425765_595661993804534_2101669092_n

Vredesactie vzw: EU, Business as usual?

Op 19 en 20 december vergaderen de Europese staats- en regeringsleiders in Brussel. Op de agenda: het versterken van de Europese wapenindustrie. ‘Wat goed is voor de bedrijven, is goed voor iedereen’, luidt hun motto. Maar een beleid op maat van de wapenindustrie zorgt niet voor een veiligere wereld. Integendeel.

https://www.facebook.com/events/1424618654423907/?ref_newsfeed_story_type=regular

 OPROEP: ALLIANTIE D19-20

Banken hebben miljarden euro’s verspeeld in hun honger naar meer winst. De Europese staten hebben een groot deel van hun schulden overgenomen om de banken overeind te houden. Maar dit ten koste van hun burgers.
Onze parlementen buigen zich momenteel over het Soberheidsverdrag. Dit verdrag legt de lidstaten een strak keurslijf van besparingen en inleveringen op om de winsten van een kleine minderheid te behouden of te vergroten.

De EU en de VS werken bovendien aan een Vrijhandelsverdrag. Verdere vrijmaking van de markten en competitiviteit komen daarbij op de eerste plaats. De burgers en onze planeet schieten daarbij in. Dit ultra-liberaal beleid is zinloos en komt enkel 1% van de bevolking ten goede. Rijken worden er nog rijker door. Armen armer.

De burgers verlangen echter dat de politiek de belangen van de hele bevolking vertegenwoordigt. Belastingbetalers willen dat hun bijdrage aan de gemeenschap ten goede komt aan een solidaire, transparante en een rechtvaardige samenleving voor iedereen. Een samenleving waar iedereen recht heeft op een menswaardig inkomen.

Een aantal mensen kwamen samen op 24 juni om de krachten te bundelen. Dat gebeurde na een oproep van de melkveehouders van de EMB (MIG en FMB). Boeren, vakbondsverantwoordelijken van ABVV (ACOD-Brussel) en ACV (ACV-Brussel) en vertegenwoordigers van diverse sociale en burgerbewegingen (Oxfam, Climaxi, Constituante.be, Euro-actiecomités) en burgers hebben besloten tot de alliantie D19-20. Naar de volgende Europese top van 19 en 20 december 2013. Wij willen rekenschap vragen aan de verantwoordelijken voor het huidig sociaal bloedbad.

 http://www.d19-20.be/

Oproep aan de Bruggelingen

Met een aantal Bruggelingen willen we de avond ervoor reeds naar Brussel gaan. Dit om acties voor te bereiden, mensen te leren kennen en vroeg genoeg ter plaatse te zijn voor de eerste acties. Het tijdstip van vertrek ligt nog niet vast, stuur een pm als je mee wil.

Dit is ook een oproep aan inventieve geesten om bijkomende acties uit te dokteren of creatieve bijdragen te leveren aan de reeds vastliggende initiatieven.

Als onrecht de norm  wordt is verzet een noodzaak….Laat ons kabaal maken!

 

 

 

 

Contact the Author

Geef een reactieHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.