brugsalternatiefforum.be

Opinie:"Landuyt, zorg dat er geen bloed aan je handen kleeft…"

(foto: belga)

(foto: belga)

Afgelopen donderdag organiseerden verschillende politiediensten een klopjacht op mensen zonder papieren in Zeebrugge, zo berichtten verschillende mainstream-media kanalen. In de Strandwijk pakten ze een 70-tal mensen op.  Zij werden weggevoerd.  Hun persoonlijke zaken werden achtergelaten.  De stadsdiensten zouden deze later komen ophalen voor vernietiging.
Gelukkig staken enkele buurtbewoners hier een stokje voor.  Zij verzamelden de spullen in een garage waar de vluchtelingen bij hun vrijlating welkom waren om hun bezittingen weer op te halen.

Burgemeester van Brugge, Renaat Landuyt verklaarde in de ochtend op radio 1 deze week nog: “Als we tentjes zien verschijnen, pakt de lokale politie iedere illegale persoon op. De klassieke weg wordt gevolgd, ze worden geregistreerd enzoverder, om te vermijden dat ze op de een of andere manier een kamp maken.”

Dat het nodig is hierbij levensnoodzakelijke zaken als slaapzakken, warme kledij en voedsel, af te nemen en te vernietigen vind ik wraakroepend.  Moeten er eerst doden vallen voor we werk maken van een humane opvang van deze mensen?  Is het nog niet erg genoeg dat duizenden reeds het leven verloren in de Middelandse Zee?
Eens ze in de jungle van Calais of het moeras van Duinkerke aangekomen zijn, zijn ze ook niet veilig.  Nachtelijke aanvallen door de overheid met traangas zijn schering en inslag.  En hoe het kan dat gemaskerde groepen het kamp in kunnen om vluchtelingen af te kloppen, terwijl hulpverleners de toegang wordt geweigerd blijft ook en raadsel…

Als dit het soort acties is waar onze burgemeester zich aan wil spiegelen, dan zal het vroeg of laat misgaan en zal bloed aan zijn handen kleven…

Gelukkig zijn er nog burgers die zelf het heft in eigen handen nemen en met de weinige middelen die ze hebben zoveel mogelijk mensen te helpen.  Zo organiseerden verschillende Zeebruggelingen ook al maaltijden voor vluchtelingen.
Hopelijk heeft onze overheid nog het fatsoen deze burgers niet te gaan lastig vallen…

5 Responses to Opinie:"Landuyt, zorg dat er geen bloed aan je handen kleeft…"

 • Meneer landuyt, shame on you!!

 • Van dit stelletje verwaande Gutmensch anarcho-communisten die achter deze nieuwsblog zitten verwacht ik geen ander betoog dan het hierbovenstaande.

  Het ondersteunen van vluchtelingen die (illegaal) willen bivakkeren hopende om een (illegaal) oneway tripje naar de UK te maken staat gelijk aan het zich medeplichtig maken aan voorgenoemde misdrijven.
  Wat daarbij komt is dat als deze zaken toch gedoogd worden Zeebrugge en West-Vlaanderen in het algemeen heel wat economische schade zal oplopen. Denk maar aan alle kusttoeristen die zeebrugge links zullen laten liggen omdat ze vrezen voor overlast, aan de extra beveiliging die zal moeten ingeschakeld worden; zowel publiek als privaat.
  Stort je op je eigen carriere, investeer in jezelf in plaats van te hopen op enkele nieuwe exotische kameraden waarmee je samen op onze welvaartsstaat kan parasiteren, jointjes roken en kraakpandfeestjes af te schuimen en zodaar minderjarigen op je 30+jarige spit te rijgen (knipoog naar kameraad ‘Shane’ de bierbrouwerd)
  Groet,
  Antoon :.

  • “Antoon”, je opmerking is homofoob, maar uit de rest van je commentaar kwam je ware aard al naar voor. Ze is ook onjuist en het is laag bij de grond om iemand anoniem te beschuldigen. Daarbij, jou vriendin is even oud als de jongste sexpartner die ik ooit gehad heb, en jij bent een stuk ouder dan ik, dus fuck off!

   Bovendien zit ik helemaal niet achter deze nieuwsblog, maar enige intellectuele eerlijkheid is jou dan ook compleet vreemd. Werd de stress je teveel? Weer last van een jaloerse opstoot of te veel pinten binnen in combinatie met je medicatie en psychopate persoonlijkheid?

   Shane de bierbrouwer.

 • Stuur ze gewoon terug , iedereeen weet dat het bevel het land te verlaten dikke zever is of sluit ze op. Diegenen die helpen zijn medeplivhtig aan mensenhandel, geef ze een boeten dat ze niet weten waar ze staan of sluit ze eveneens op ! Anders meten wij ook eens het recht in eigen handen nemen en we zien wel hoe we er korte metten zullen mee maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.