brugsalternatiefforum.be

Opinie en uitnodiging tot debat

Vorige vrijdag was een woordvoerster van de Piratenpartij  in de Baf-bar te gast.
Die partij komt  op als een nieuwe, progressieve beweging met zogenaamd radicaal vernieuwende ideeën over burgerparticipatie en een aantal mensen wilden wel eens horen wat ze nu echt te vertellen hebben.

De aankondiging stond wekenlang op de hoofding van BAF zodat iemand me op een bepaald moment vroeg of BAF eigenlijk een soort verdekt propagandablad was van die partij.Daar is natuurlijk geen sprake van. De hoofding is gewoon wel vaker een aankondiging van het thema van de bar of andere activiteiten.
Ik zelf ben allerminst fan van de beweging (en bij uitbreiding van elke politieke partij) en zou hier geen bijdragen schrijven als dit zo zou zijn.

Tijdens de BAF-bar probeerde de woordvoerster wel te onderlijnen dat ze in de eerste plaats een beweging willen zijn maar als je ook een partij bent met een verkiezingsprogramma heeft zo’n ‘beweging’ toch wel  meer weg van een electoraat dan van een onafhankelijke basisbeweging.
Ook haar PowerPointpresentatie bleek meer te getuigen van basiskennis van PR-technieken dan dat het feitelijke informatie gaf.
Ik onthield me van commentaar op haar nogal geromantiseerde versie het begrip piraterij doorheen de geschiedenis in de hoop snel tot de fundamentele standpunten te komen maar na een vertoog over de algemene waarden van de partij bleek de presentatie en daarmee haar lezing ten einde. (enkel op privacy en internetvrijheid werd wat dieper ingegaan).

Sommigen onder ons die hoopten wat dieper in te kunnen gaan op specifieke standpunten bleven dus  op hun honger zitten.
Vandaar dat we het debat op ons forum willen verderzetten.
Met name of een politieke partij wel de aangewezen weg is om diepgaande verandering door te voeren.
En natuurlijk ook over het Onvoorwaardelijke Basisinkomen.

Hier alvast mijn visie:https://bxl.indymedia.org/spip.php?article11293&lang=fr

Ga gewoon naar de website, open het forumonderwerp en discussieer mee!

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.