Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

ook bij Carrefour Sint-Kruis banen op de tocht

foto: radio2

Het worden spannende tijden voor de 85 werknemers van Carrefour Sint-Kruis. Door een herstructurering dreigt een deel van hen z’n job te verliezen. Het is nog niet duidelijk of, wanneer en hoeveel mensen in Sint Kruis moeten afvloeien en op welke manier dit zou gebeuren. Op de uitzonderlijke ondernemingsraad van gisteren raakte bekend dat de Franse supermarktketen in België 1.233 jobs op de tocht zet en 2 hypermarkten in Genk en Luik sluit.

“Een noodzakelijk transformatieplan om antwoord te bieden op de nieuwe uitdagingen in de sector.” Zo noemt de directie van Carrefour de herstructurering die nu op tafel ligt.  De kostenbesparing moet de mogelijkheid bieden aan de keten om te investeren in e-commerce, een betere nabijheid met kleinere winkels en een verbeterd aanbod verse producten.
Carrefour wil werk maken van een verhoogde efficiëntie in de hypermarkten. Drie hypermarkten worden omgebouwd naar Carrefour Market, waaronder de afdeling in Sint-Kruis. De afdeling non-food zal er dus verdwijnen.

De vakbonden zijn niet te spreken over de herstructurering en kunnen er niet bij dat een bedrijf dat vorig jaar wereldwijd nog 1,3 miljard euro winst maakte nu zo’n harde beslissingen doorvoert. “De beslissing is hard aangekomen bij het personeel” zei  vakbondsafgevaardigde Tristan Cools vandaag aan Krant van West-Vlaanderen.  “De sfeer op de werkvloer is momenteel gelaten. Iedereen leeft op dit moment in onzekerheid. Wat zal die omvorming naar een gewone Carrefour Market precies inhouden? Wil de directie een Market met evenveel personeelsleden? In alle eerlijkheid: ik kan me niet voorstellen dat deze beslissing zonder gevolgen blijft voor een deel van de werknemers”. Voorlopig worden geen vakbondsacties gepland in Brugge.  Er is dan ook nog niets definitief beslist. “Het gaat om een intentieverklaring. Het kan tot juni duren voor we absolute zekerheid hebben” besluit Cools.

 

 

 

 

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.