Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

nieuwe campagne tegen het gebruik van warrelnetten

Donderdag a.s. vindt in Nieuwpoort de Strandhappening van de campagne’ Warrel nIet‘ plaats.  Natuurpunt, Sea Shepherd Belgium, Sea First België en BlueShark slaan de handen in elkaar voor deze campagne die het verbieden van de zogenaamde warrelnetten nastreeft.
Warrelnetten zijn lange opstaande netten waar vissen gemakkelijk in verward geraken.   Hierdoor zijn ze zeer gegeerd bij de sportvisser.
Volgens de habitatrichtlijn van de Europese unie zou België het recreatief gebruik van kieuw- en warrelnetten moeten verbieden wegens de herhaalde bijvangst van beschermde zeezoogdieren zoals bruinvissen.

bruinvissen

De bruinvissen raken verstrikt in het net en verdrinken na een lange doodsstrijd.  Ook watervogels raken regelmatig verstrikt in de netten.

klik hier om onze (of een andere) burgemeester of de minister te laten weten dat jij liever geen warrelnetten ziet aan onze kust.

Op www.warrelniet.be kan je een online petitie tekenen.  Je kan er ook een e-card sturen naar de kustburgemeesters of Ministers Schauvliege of Peeters.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.