Neibo: de allereerste mobiele telefonie-coöperatie van het land

Neibo: de allereerste mobiele telefonie-coöperatie van het land

Coöperaties hebben reeds enkele jaren een (weliswaar bescheiden) voet aan de grond in België met als grootste voorbeeld Ecopower en het lokale Coopstroom die beiden in de duurzame energiesector actief zijn. Als het aan de mensen van Neibo ligt zijn zij binnenkort de eerste coöperatie in België die mobiele telefonie zal aanbieden aan haar coöperanten.  Om hun strategie aan potentiële deelnemers uit te leggen én natuurlijk zoveel mogelijk mensen te overtuigen mee in hun verhaal te stappen plannen ze een toer door het ganse land. Op donderdag 30 augustus 2018 houden ze ook halt in Brugge.

 

Commons

Neibo start vanuit het idee dat mobiele telefonie een Common is… Commons zijn zaken die zo belangrijk zijn voor zeer veel mensen dat velen vinden dat ze niet in handen van enkelen zouden moeten zijn, maar dat de gebruikers zelf eigenaar ervan moeten zijn. Enkele voorbeelden van commons: onderwijs, energie, voedsel, water, gezonde lucht,…  Het filmpje hieronder (in het Engels)kan zeker helpen om het begrip ‘common’ beter te begrijpen.
Een coöperatie is een manier om de commons zelf in handen te nemen.
Wie graag meer te weten wil komen over commons en coöperatieven kan best eens een kijkje gaan nemen op de website van Coopkracht, het Vlaams netwerk voor coöperaties.

Infomoment

Wie dus graag meer te weten wil komen over Neibo is dus van harte welkom op donderdag 30 augustus bij Vormingplus, Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge.  Uit praktische overwegingen wordt gevraagd om (gratis) in te schrijven via deze link. Deze info-avond is een organisatie van Neibo & Klimaatpodium Brugge.
Er is ook een evenementenpagina aangemaakt op Facebook. Deze kan je hier vinden.

Delen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.