brugsalternatiefforum.be

Milieudienst stad Brugge krijgt klimaatprijs

Het evenement (H)eerlijk Brugge lokte in mei duizenden

Het evenement (H)eerlijk Brugge lokte in mei duizenden nieuwsgierigen naar de stad.

Op 1 december vond in Gent de Vlaamse klimaattop plaats, een bijeenkomst waarop zowel politici als vertegenwoordigers uit de verschillende bedrijfssectoren, kennisinstellingen, ngo’s, vakbonden,…  aanwezig zijn om het over hun engagementen te hebben om klimaatsverandering tegen te gaan. Op deze top worden ook de Vlaamse Klimaatprijzen uitgerijkt. De milieudienst van stad Brugge viel hierbij in de prijzen met het Food Lab en het evenement (H)eerlijk Brugge.

 

Foodlab

Het Brugs Food Lab is een kennis- en ontmoetingsplatform voor lokale beleidsmakers en middenveldsorganisaties die actief zijn op drie fronten: Stadslandbouw, voedselverlies en korte keten.  Eén van de eerste verwezenlijkingen van het Food Lab was het duurzaam voedselevenement (H)eerlijk Brugge met onder meer een lokale voedselmarkt, fairtrade-tentoonstelling en Feeding the 5000, waarbij maaltijden werden bereid met voedseloverschotten.

Vlaamse Klimaatprijs

Met de Vlaamse Klimaatprijs wil minister van omgeving, Joke Schauvliege (cd&v) originele lokale klimaatacties aanmoedigen.   In de 5 provincies kunnen telkens twee steden of gemeenten met de prijs van 30 000 € aan de haal gaan.
Stad Brugge haalde met het Food Lab, de duurzame voedselstrategie, en het evenement (H)eerlijk Brugge de Klimaatprijs binnen! De klimaatprijs wordt vanaf 2016 jaarlijks uitgereikt en zet duurzame klimaatprojecten van gemeenten en steden in de kijker die een bijdrage leveren aan het behalen van de lokale en Vlaamse milieu- en klimaatdoelstellingen.

 

 

One Response to Milieudienst stad Brugge krijgt klimaatprijs

  • Op zich wel heel verdiende prijs, maar Brugge zien als hét voorbeeld van milieu-vriendelijkheid en voortrekker van klimaatverbetering is wel zeker niet juist. Enkel dit initiatief zal op zich niet veel resultaat geven, het geeft wel meer ‘volk in Bruggen en dat is altijd meegenomen natuurlijk voor de economie. Maar Brugge zou meer werk moeten maken van minder vervuilend verkeer, dat zou pas een echte prijs zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.