Mijn Profiel

Dit is de standaardgebruikers groep. Alle bestaande geregistreerde gebruikers worden automatisch toegewezen aan deze groep. Groepen kunnen worden gewi...
De redactiegroep. Graag actief meewerken aan Brugs Alternatief Forum.be? Doe aanvraag om lid te worden van de groep! Welkom!
1 week geleden geen commentaar

Maandag begint in Bergen het proces rond Mawda, de tweejarige kleuter die in 2018 omkwam door een politiekogel. In meerdere steden versterken burgers de roep van bekende namen uit binnen- en buitenland om gerechtigheid in deze omstreden zaak. Ook in Brugge. ‘Niets rechtvaardigt dat de politie schiet op een busje vol mensen op de vlucht, de … Continue reading “Ook in Brugge actie op 23/11 van #Justice4Mawda”

2 weken geleden 2 Reacties

Knotbomen bestaan al van voor onze jaartelling. Ze worden gebruikt als landafscherming, voor het verstevigen van oevers van beken en taluds en natuurlijk voor de houtwinning. In onze streek zie je vooral knotwilgen maar ook Essen, Elsen, Eiken, Linden, Iepen, Populieren,Veldesdoorn,… kunnen als knotboom worden gecultiveerd. Ze hebben ook een hoge ecologische waarde. Het Regionaal … Continue reading “knotten en laten knotten”

2 weken geleden 1 Reactie

Op 23 en 24 november vindt in Bergen het proces over de dood van de 2-jarige Mawda Shawri. De Koerdische peuter kwam in 2018 om het leven nadat ze geraakt was door een politiekogel tijdens een achtervolging op de snelweg. Mawda was samen met haar ouders op weg naar een beter leven, op de vlucht … Continue reading “Hoe deelnemen aan #Justice4Mawda?”

4 weken geleden geen commentaar

Voor wie liever niet fysiek winkelt tijdens deze tweede lockdown komt Boer Bas, de lokale Bio-boerenwinkel op Sint-Pieters, met een nieuw concept op de proppen: “Kollekt algow & Bring’et algow!”Via de website van Boer Bas maak je een account aan, je bestelt je lekkere Biologische groenten, fruit, zuivel,… en gaat ze ofwel zelf afhalen (kollekt … Continue reading “Nieuwe lockdown? Nu ook afhalen bij en levering door Boer Bas”

4 weken geleden geen commentaar

Het is begin november en de 11.11.11. campagne loopt op volle toeren. Traditioneel verkopen de Brugse vrijwilligers van de Noord-Zuid-koepelorganisatie dan van deur tot deur chocolade, postkaarten en stiftjes… Zo willen ze geld ophalen voor projecten over de hele wereld die allen hetzelfde doel hebben: Mensenrechten voor iedereen. Door de Corona-crisis is van deur tot … Continue reading “Geen deur aan deur verkoop voor 11.11.11. door Corona. “We hopen dat veel mensen hun bijdrage zullen storten””

2 maanden geleden geen commentaar

Witte rook voor Klein Appelmoes. Gisteren sprak de raad van State arrest nr 248.470 uit. Projectontwikkelaars die van plan waren om woningen te bouwen in het stukje drassig weiland die aan het natuurgebied Gemene Weidebeek in Assebroek grenst, worden hiermee buitenspel gezet. Actievoerders halen opgelucht adem, al is men voorzichtig: “met het parcours dat Klein … Continue reading “Klein Appelmoes blijft groen!”

2 maanden geleden geen commentaar

De fiets gaat erop vooruit! 9 op de 10 Vlamingen heeft toegang tot een fiets en 1 op de 2 gebruikt deze wekelijks. Dat blijkt uit het recentelijk verschenen rapport “Fiets DNA“. Belangrijkste conclusies die uit dit rapport kunnen worden getrokken: de Vlaming wil graag meer en betere fietsinfrastructuur: betere en veilige fietsenstallingen in combinatie … Continue reading “Fietsersbond: “Veilig kunnen fietsen is een grondrecht!””

coopstroom_daverlo-foto-coopstroom-64ed45ae
3 maanden geleden geen commentaar

Gisteren, 1 september, werd in Assebroek een nieuw project van de cvba CoopStroom ingehuldigd. Burgemeester Dirk De fauw en klimaat- en energieschepen Minou Esquenet (beiden CD&V) reden er in een gloednieuwe elektrische Hyundai Cona-deelwagen de parking van het sport- en cultuurcentrum op. De oplaadstroom voor deze gezinswagen en voor de elektrische Kangoo ZE-bestelwagen die er … Continue reading “Project aan Daverlo zorgt voor jaarlijks 70 ton minder CO2 dankzij zonnepanelen en deelwagens”

3 maanden geleden geen commentaar

De zomervakantie zit er voor velen weer op. Tijd om terug naar school of het werk te gaan. Het meest aangewezen vervoersmiddel hierbij is voor héél veel mensen de fiets. Het is ontspannend, gezond, klimaatvriendelijk en goed voor het milieu. Maar de veiligheid voor fietsers, jong en oud, kan zeker nog wel een boost gebruiken.De fietsersbond lanceert … Continue reading “VEILIG(ER) TERUG NAAR SCHOOL en werk MET NIEUWE APP VAN DE FIETSERSBOND”

4 maanden geleden geen commentaar

Op 16 januari 2009, 12 weken na de dood van hun moeder door leukemie, sterven de 3 oudste dochters van Izzeldin Abeulaish en hun nichtje wanneer hun slaapkamer in Gaza in stukken wordt gereten door een Israëlische raket. Zo staat te lezen op de achterflap van “Ik zal niet haten” die ik op een hete … Continue reading “3 dochters verloren in een schijnbaar eindeloos conflict en toch… “ik zal niet haten””