Mijn Profiel

Veerle de smaele
Dit is de standaardgebruikers groep. Alle bestaande geregistreerde gebruikers worden automatisch toegewezen aan deze groep. Groepen kunnen worden gewi...
12 maanden geleden geen commentaar

De weggeefwinkel heeft een nieuw onderdak gevonden en is groter dan ooit! Vrij veel tijd en vooral frustrerend zoekwerk heeft het gekost  maar uiteindelijk kwam beweging.net over de brug met een leegstaand pand in Sint-Adries.Het blijkt een schot in de roos. Zeer ruim, met een aparte ruimte voor de keuken, bar ,kantoor,  opslag-en werkruimte  en … Continue reading “feestelijke heropening weggeefwinkel op 21 december”

1 jaar geleden 1 Reactie

Vorige week zaterdag was half Brugge en omstreken op de been voor de 30ste editie van het gratis mondiaal festival ‘Feest in’t Park’ in het minnewaterpark. Een goed moment voor een kleine terugblik… Het prille begin Jan Rachels was één van de voortrekkers 30 jaar geleden. Ik belde hem op.  Hoe ontstond het idee voor … Continue reading “30 jaar Feest in ‘t Park”

2 jaar geleden geen commentaar

Zaterdagmiddag werd reeds voor de derde keer in Brugge een zogenaamde ‘Cube of Truth’ gevormd op het Simon Stevinsplein. Hierbij gaan een aantal in het zwart geklede mensen met een Guy Fawkes-masker op een vierkant vormen in het straatbeeld. Ze tonen afschrikwekkende beelden van de behandeling van dieren in onze voedselindustrie. Spreken doen ze niet, … Continue reading “Cube of truth: beelden van dierenleed als campagnemiddel”

2 jaar geleden 3 Reacties

De weggeefwinkel bestaat nu reeds zo’n 10 jaar en kent, vooral sinds ze de laatste 5 jaar in de Hoefijzerlaan gevestigd is, een groeiend succes. Elke week kwamen mensen hun oude spullen brengen omdat geven toch veel meer voldoening geeft dan weggooien. Elke derde zaterdag van de maand stond er dan weer een flinke rij … Continue reading “Moet de weggeefwinkel haar deuren sluiten?”

3 jaar geleden geen commentaar

Vredesactie organiseerde onlangs info-bijeenkomsten in een aantal grote Vlaamse steden en Brugge hoort daar sinds een 3-tal jaar ook bij. Aanleiding is de publicatie van het Europees Defensie Actieplan (EDA) door de Europese Commissie en de nakende stemming hierover in het Europese parlement. Een analyse van de beleidsvoorstellen van het Defensie Actieplan toont dat deze … Continue reading “Actiedag: Wake-up call voor de EU”

4 jaar geleden geen commentaar

Lambertus Den Brok is een gevoelige en gedreven man. Als iets zijn belangstelling wekt gaat hij daar met passie op in, gaat hij tot op de bodem. Zo gaf hij 16 jaar lang met veel enthousiasme les aan de basisschool, tot het ‘op’ was, waarna hij weer nieuwe passies vond. Met eenzelfde elan ontdekte en … Continue reading “Brugse kunstenaar: Lambertus”

4 jaar geleden 2 Reacties

Onze burgemeester kondigde enkele dagen geleden af dat hij zichzelf graag zou opvolgen als burgemeester. Niemand zal hierover verwonderd zijn. Ook op het klimaatdebat op 17 maart in de Campus van Vives uitte hij bij herhaling zijn zorgen met betrekking tot ons kiesgedrag bij de volgende verkiezingen. Hij wees in elk van zijn tussenkomsten op … Continue reading “Burgemeesters en klimaat”

4 jaar geleden geen commentaar

Ludo Goderis werd geboren op 5 januari 1961 in Zeebrugge. Sinds 1982 is hij actief als cartoonist-illustrator en won meer dan 75 nationale en internationale prijzen. In 2003 had hij een overzichtstentoonstelling in Osaka en in 2007 in het Commercial Center Dolce Vita in Porto in Portugal. Tot op heden was er echter nog geen dergelijke … Continue reading “In de reeks Brugse kunstenaar: Ludo Goderis”

4 jaar geleden 5 Reacties

Bruggelingen zitten toch vaak vol goede ideeën. Dat kon je al merken bij de lancering van ‘De toekomst van Brugge’ enkele jaren geleden. Eén van de voorstellen die toen op veel bijval kon rekenen was om van  het stuk grond tussen de R30, de Baron Ruzettelaan en het kanaal een stadscamping te maken. Nu de stad … Continue reading “Groene stadscamping of autowoestijn?”

4 jaar geleden 7 Reacties

Een tijd terug berichtten we op deze website over het GRUP  en de  bezwaren van Groen met betrekking tot een aantal deelgebieden die erin zijn opgenomen. Belangrijk is dat dit GRUP een ontwerp is en voorwerp van een openbaar onderzoek. Alle inwoners kunnen bezwaren indienen tegen bepaalde bepalingen die erin zijn opgenomen. Dit is natuurlijk … Continue reading “Nog 10 dagen om uw bezwaren tegen het GRUP te formuleren”

Veerle de smaele does not have any friends yet.