Mijn Profiel

Brugs Alternatief Forum.be
Dit is de standaardgebruikers groep. Alle bestaande geregistreerde gebruikers worden automatisch toegewezen aan deze groep. Groepen kunnen worden gewi...
2 weken geleden geen commentaar

Net als zoveel verenigingen en organisaties kan ook Sourir d’espoir haar jaarlijkse benefietfeest niet organiseren omwille van de Corona-maatregelen. De organisatie schakelt dit jaar noodgedwongen over op afhaalmaaltijden om zo toch de financiële middelen te verzamelen die ze nodig heeft om de projecten in Burundi te blijven steunen. Wat? Iedereen wordt verwend met een traditionele … Continue reading “Schoolmateriaal voor Burundese schoolkinderen dankzij afhaalmaaltijden”

2 weken geleden geen commentaar

Op woensdag 25 november 2020 plant Campagne Rosa een corona-proof protest op ‘t Zand in Brugge tegen geweld op vrouwen en LGBTQI+-fobie. Campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en een Asociaal beleid) organiseert deze actie in het kader van de internationale dag tegen geweld op vrouwen. ROSA werd opgericht door leden van de LSP (Linkse socialistische partij) en … Continue reading “Corona-proof actie tegen geweld op vrouwen en LGBTQI+”

3 maanden geleden geen commentaar

De zomervakantie zit er voor velen weer op. Tijd om terug naar school of het werk te gaan. Het meest aangewezen vervoersmiddel hierbij is voor héél veel mensen de fiets. Het is ontspannend, gezond, klimaatvriendelijk en goed voor het milieu. Maar de veiligheid voor fietsers, jong en oud, kan zeker nog wel een boost gebruiken. … Continue reading “Veilig(er) terug naar school met nieuwe app van de Fietsersbond”

6 maanden geleden geen commentaar

Dat Brugge zich wil profileren als fietsstad is geen geheim. Maar dat er nog heel wat werk aan de winkel is om fietsers tevreden te krijgen blijkt uit de enquête die de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Fietsersbond eind vorig jaar organiseerden. Brugge bevindt zich met een zesde plaats op 12 deelnemende steden met meer … Continue reading “Rapport Fietsstad Brugge: geslaagd, maar pas zesde en net boven het gemiddelde”

7 maanden geleden geen commentaar

Enkele maanden geleden bleek, tot grote verbazing van buurtbewoners, dat de Oostkampse firma JPB Invest Building een bouwaanvraag had ingediend voor het bouwen van 91 woonunits aan de Sint-Trudostraat in Assebroek. Ook schepen voor ruimtelijke ordening Franky Demon verslikte zich toen in zijn spreekwoordelijke koffie. Het schepencollege besliste afgelopen maandag dan ook om een negatief … Continue reading “Eerste stap gezet naar vernietiging verkavelingsplannen Assebroekse Meersen”

8 maanden geleden 3 Reacties

Op zaterdag 25 april zaaien we over gans België en Nederland de grootste bloemenweide ooit in. Elk in z’n eigen hof, wel te verstaan. Deze actie past in de campagne Bye Bye Grass die mensen oproept om het gras in hun tuin minder of gewoon niet meer af te rijden. Door het inzaaien of spontaan … Continue reading “Samen maken we de grootste bloemenweide van de benelux”

11 maanden geleden geen commentaar

Wie graag lokale producten koopt kon tot nog toe steeds op vrijdagnamiddag terecht in de abdijbekestraat in Sint-Andries voor de lokaalmarkt. Een markt waar lokale boeren en producenten hun koopwaar zelf komen aanbieden. Binnenkort komt daar verandering in: dan verhuist lokaalmarkt immers van Sint-Andries naar de voormalige Sint Franciscuskerk in de Karel Van Manderstraat. Het … Continue reading “lokaalmarkt verhuist van Sint-Andries naar Sint-Kruis”

12 maanden geleden 4 Reacties

Op donderdag 5 december blaast de lokale afdeling van Vlaams Belang Jongeren (VBJ-Brugge) verzamelen in Charlie Rockets City Hostel in de Hoogstraat. Hierop ontstond deze week wel wat commotie op sociale media. Dat Vlaams Belang en hun jongerenafdeling hun gang mogen gaan in dit jongerencafé en hostel en hiermee de partij nog meer salonfähig wordt … Continue reading “Vlaams Belang Jongeren komen straks samen in Charlie Rockets”

2 jaar geleden geen commentaar

De verkiezingen naderen nu met rasse schreden. Het debat van samenlevingsopbouw van gisteren over verschillende sociale thema’s is nog niet helemaal koud of daar biedt een nieuw debat zich aan: het grote Klimaatdebat van de lokale afdelingen van Youth For Climate en Students for Climate vindt plaats op woensdag 15 mei in Snufffel Hostel. Activisten … Continue reading “Klimaatdebat op 15 mei”

2 jaar geleden 3 Reacties

Het is wereldboekendag vandaag en dat vieren we bij Brugs Alternatief Forum.be met de aankondiging van onze eigen bibliotheek waar je binnenkort allerhande boeken zal kunnen ontlenen. Op vrijdag 3 mei openen we die BAF-Bib feestelijk en we hopen dat jij daar bij bent! In de ezelstraat 47, waar vroeger de Snuffel was gevestigd, begint … Continue reading “Binnenkort ontleen je boeken over ecologie en sociale kwesties in de BAF-Bib”