Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

lokaalmarkt verhuist van Sint-Andries naar Sint-Kruis

Wie graag lokale producten koopt kon tot nog toe steeds op vrijdagnamiddag terecht in de abdijbekestraat in Sint-Andries voor de lokaalmarkt. Een markt waar lokale boeren en producenten hun koopwaar zelf komen aanbieden. Binnenkort komt daar verandering in: dan verhuist lokaalmarkt immers van Sint-Andries naar de voormalige Sint Franciscuskerk in de Karel Van Manderstraat.

Het gebouw waar de Lokaalmarkt momenteel doorgaat is sinds kort eigendom van CAAAP, een onderdeel van de Artes groep. Daar komt binnenkort een fonkelnieuw woonproject. “Het concept van een Lokaalmarkt slaat aan. Mensen schenken wel degelijk veel waarde aan lokaal geproduceerde producten en komen ze massaal kopen. Net daarom zou het heel spijtig zijn dat we tijdelijk zouden verdwijnen” verklaarde Sjarel Buysschaert vorige week nog aan Het Laatste Nieuws.
Gelukkig werd dus tijdig een oplossing gevonden met de voormalige kerk in Sint-Kruis. Deze is momenteel eigendom van de scholengroep Sint-Trudo. Zolang deze geen nieuwe bestemming heeft is de Lokaalmarkt er welkom.

De lokaalmarkt wordt in Brugge georganiseerd door de KVLV en gaat elke vrijdag door van 15u tot 19u. De laatste editie in Sint-Andries is gepland op 10 januari 2020 en de eerste in Sint-Kruis een weekje later, op 17 januari.
Je vindt er producten van Kopjezwam, Brood.,Veggiedrive, De Vishoek, Steffi Fruit, Zuivelhoeve De Potterie, Hoeveslagerij Evelyne, Champignons Desmet, Zuivelboerderij Baliehof, Escargots de Flandres, Groenten Franky Devriendt en De Jacobinessenhoeve.

foto: Lokaalmarkt Brugge

Contact the Author

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.