Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Kunnen we geweld vermijden door de volumeknop dicht te draaien? Stem nu…

Op de gemeenteraad van gisteren stond een debat over veiligheid gepland.  Na de tragische dood van Mikey Peeters had de oppositie hier om gevraagd.
Opvallend was de overweging van burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) om geweld te gaan bestrijden door… de volumeknop in café’s naar beneden te draaien.
Vanaf een bepaald uur de volumeknop uit, dus.  Denk jij dat zo’n muziekstop om pakweg 3 uur ’s nachts kan zorgen voor meer veiligheid?  Stem op onze poll hieronder… Uiteraard is uw gefundeerde mening ook welkom bij de reacties.

[yop_poll id=”3″]


(foto: creatiefmediadesign.nl) 

 

7 thoughts on “Kunnen we geweld vermijden door de volumeknop dicht te draaien? Stem nu…”

  1. Ik denk niet dat dit een goed plan is. Wanneer mensen allemaal om 3 uur het café verlaten vrees ik dat er juist méér geweld van komt.

  2. heeft mss te maken met die 9 combis aan de vuurmolen? Woont de burgemeester daar niet om de hoek ? Lawaai?

  3. In feite wordt het probleem gewoon verlegd van de café’s naar de straat. Door massaal de muziek uit te leggen op een uur waarbij er eigenlijk echt wel nog veel volk aanwezig is jaag je het aanwezige publiek gewoon de straat op. De probleemmakers die al hun oog hadden om wat problemen te veroorzaken gaan zich hierdoor niet laten tegenhouden, integendeel. Door de (waarschijnlijk ietwat beschonken maar toch terechte) irritatie van de andere klanten is volgens mij de kans zelfs groter dat er gevochten gaat worden. Ook zullen jongeren in plaats daarvan het feest verplaatsen van in het café naar buiten het café met alle gevolgen van dien. De burgemeester kan hier inderdaad nog meer maatregelen op treffen maar zo kom je in een vicieuze cirkel terecht waar iedere keer ietsje meer vrijheid wordt afgenomen ten voordele van een gevoel van schijnveiligheid die er eigenlijk niet is. Althans zo zie ik het toch.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.