Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Komend Weekend: Eco-tuindagen van Velt

zelfoogsters_23_mei_011
(foto: Velt.be)

Op 6 en 7 juni 2015 organiseert VELT  zijn Eco-tuindagen.  Met deze tweedaagse wil de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren inspelen op de grote vraag naar informatie over gezond en milieuvriendelijk tuinieren in zowel stad als op het platteland.  In maar liefst 165 tuinen verspreid over Vlaanderen en Nederland kan je inspiratie opdoen om ook van jouw tuin(tje) een bloeiend eco-paradijs te maken.
In Brugge (en op fietsafstand van de stad) zijn er een 8-tal tuinen te bezichtigen.  Zo kan je op bezoek in de tuin van het Rode Kruisopvangcentrum voor asielzoekers in de Vlamingstraat waar de bewoners, het personeel en vrijwilligers van VELT samen groenten telen in bakken.  Je kan ook naar CSA Boerderij De Molik in Ruddervoorde.  Deze zelfplukboerderij kan de hele zaterdag bezocht worden. Er wordt ook animatie, workshops en muziek voorzien…
Naast deze twee plekken, die zeker het bezoeken waard zijn, stellen ook tal van particulieren hun tuin open voor het grote publiek.  Een volledige lijst (met handige zoekfunctie) en meer info over de tuindagen kan hier worden gevonden.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.