Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

koeien delen…

Daar komt ie dan: het eerste stukje op Baf! over voedsel waar we het over niets anders dan vlees zullen hebben.  Ik denk dat de meeste van onze bezoekers het er ondertussen over eens zijn dat het eten van vlees niet (altijd) past in een ecologisch verantwoorde levenswijze en diervriendelijk kan het eten van vlees natuurlijk ook niet worden genoemd.
Voor die anderen, die vinden dat vlees wel deel moet uitmaken van hun dieet, geldt het ‘less is more’ principe.  Voedingsdeskundigen zijn het er over eens dat de gemiddelde consument te veel vlees eet en dat een gezond dieet uit maximum twee maaltijden met vlees per week bestaat.  En als je dan toch maar twee keer per week vlees eet, spreekt het voor zich dat je best kwaliteitsvol vlees eet.  
De nieuwste trend op de vleesmarkt is deel een koe.be , een website waar je samen met andere consumenten een volledige koe deelt.
Op de site staat een teller die toont hoeveel procent van de koe reeds is verkocht.  Het beestje wordt dan maar geslacht op het moment dat z’n vlees volledig is verkocht.  Daarna wordt het vlees in pakketten van 10 kg verdeeld en deze worden dan bij de kopers thuis geleverd.
Op deze manier kan alle vlees van de koe worden verkocht en moet er niets worden weggegooid.

Deel een koe.be streeft ernaar om mensen op een bewuste manier met vlees te leren omgaan. Het vlees dat je koopt komt van één koe die perfect te traceren is tot de boerderij waar het beest heeft staan grazen op een onbespoten en niet bijgemeste weide.   Kopers kunnen zelfs een bezoek brengen aan de boerderij waar hun koe vandaan komt.
Deel een koe.be kiest er ook voor om hun aanbod te beperken tot 1 koe per dag om zo hun concept voor het promoten van een gevarieerd eetpatroon en de kwaliteit niet in gevaar te brengen.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.