Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Klimaatpodium pakt uit met groot klimaat- en energie-evenement

Op vrijdag 17 maart 2017 organiseert Klimaatpodium Brugge een groot klimaat- en energie-evenement in de Vives hogeschool. Heb je ook al altijd eens in een elektrische wagen willen rijden?  Wil je alles te weten komen over de Brugse energiecoöperatie of wil je jouw kritische vragen afvuren op Burgemeester Renaat Landuyt of Vlaams minister van Energie Bart Tommelein?  Het kan allemaal op dit unieke evenement.

Kimaatpodium Brugge vzw vat het groots op met dit evenement, wat duidelijk wordt uit het brede gamma aan activiteiten en standhouders. Er is een mobiliteits- en energiemarkt, verschillende workshops en lezingen, een groot publieksdebat, screening van Leonardo Di Caprio’s “Before the flood”…. En dat allemaal gratis en voor niets.  Ook inschrijven is niet nodig. Meer info is te vinden op de website van het Klimaatpodium.

3 thoughts on “Klimaatpodium pakt uit met groot klimaat- en energie-evenement”

  1. ik treed je bij tine. Vorige zondag een wandeling in het chartreuse gebied en gezien welke soort bomen ze kappen,net in mijn achtertuin,op sint-kruis mijn gewone wandeling gemaakt,ze zijn daar identiek een heel bosje van die bomen ook aan het kappen. Een bosje waarin tal van vleermuizen hun habitat hebben .Plaats: polderstraat en aan het kruispunt waar je het water hoort onder het putdeksel stromen een verharde aarde pad,richting zuidevaartje op.
    Wat betreft het klimaatdebat hoeveel hebben ze tommelein betaald? Hopelijk claimen ze het betaald bedrag terug,want hij heeft zijn zeg gedaan op een manier waar menig mensen zeer zeker twijfelen om mee te stappen in de cooperatie. Debatten heb ik niet gevolgd,wel de parlé van tommelein . Nog geen minuut bezig en hij hamerde er al op dat de mensen beter zouden investeren,naar zijn mening kunnen de mensen niet omgaan met hun (eventueel ) gespaarde geld,dus hij wil ons geld zien rollen voor verwezenlijken van zijn winstgevende ideeen. Hoe kan je een cooperatie toejuichen als je ceta,een stille multinationale staatsgreep waar multinationals de wetten van een land zullen(al lange tijd bezig)maken,goedkeurt,waardoor elk initiatief ofwel gekaapt wordt door multinationals ofwel met miljarden boetes zullen worden de kop ingedrukt?(zie ieperse spraaktechnologie die via de cia door de amerikanen zijn gekaapt en nu strijkt google veel winst op=het eerste straffe voorbeeld van een claim vanuit multinationale hoek en er waren toen nog geen vrijhandelsakkoorden officieel gesloten!). Heb hem dan ook gevraagd eens met alle regeringen van het land samen te zitten en een optelsom te maken van de wetten en de boetes en dan zal hij misschien snappen waarom mensen hun (weinig)geld oppotten. Want wat choumsky over amerika en de in de toekomst nieuwe crisis voorspelt,tja,met ceta krijgen de banken terug vrij spel. Hebben we nog pek en veren? Waarop wachten we nog om hen daarmee in te smeren? Boskappen en energiecooperatie(voor mensen met een te korte kennis of haperend geheugen, jaren geleden hadden we de energievoorziening nog in eigen (nationale staat) handen en de sociale tewerkstelling aan een eerlijk loon er bovenop en net de liberalen hebben dit geprivatiseerd.Elke burger van het land was (in beurstermen) aandeelhouder.Sinds het ontstaan van greenpeace werd de roep naar omschakeling naar propere energiewinning luid (eind jaren zeventig en de jaren tachtig en verder(zie de rakettenbetogingen van toen en de vele aanklachten tegen kernenergie),maar tot op vandaag werd de omschakeling tegen gehouden. En door het gezegde de focus niet op minder bemiddelden toe te spitsen omdat er anders geen vooruitgang kan gemaakt worden,weten we weer dat er zal gedraaid en gewrongen worden om te betalen voor bedrijven en scholen,…voor hun omschakeling(want al wat nog openbaar is vandaag staat( en nu zeker met ceta en tisa) op de lijst ter privatisering. Een voorproefje vb daklozenwerking in antwerpen is geprivatiseerd.
    Hoe mooie ideeen weeral de nek worden omgewrongen?
    Waarom schrijf ik dit ? Misschien kunnen er lessen uitgetrokken worden waardoor de mens zich niet weer herhaalt?
    Na zijn speech heb ik hem persoonlijk nog gesproken (vriendelijk was hij niet)en hij heeft me diets gemaakt dat ieder zijn plan zal dienen te trekken=weg met een solidaire samenleving.

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.