Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Klimaatmars Brugge gaat zondag door!

De Klimaatmars in Brugge gaat door!  Dat lieten de organisatoren deze morgen weten via de evenementen-pagina:

“Klimaatmars Brugge gaat door! Respect voor de burgemeester en de ordediensten die zich aan hun woord houden. We hebben een vergunning voor 250 personen dus is het niet de bedoeling dat heel Vlaanderen naar Brugge komt. De mensen die reeds van plan waren te komen zijn van harte welkom. Vind een mars in je buurt op globalclimatemarch.org ofavaaz.org

In Oostende waren ze niet te spreken over het laattijdig intrekken van de toelating voor de Klimaatmars.  Verschillende groeperingen roepen op om toch naar Oostende te komen.  Zo kwam dit evenement plots bovengedreven:

We laten ons niet afschepen door Angst en de Burger neemt zelf het iniatief !
Die angst wordt ons ingepomt om ons allemaal af te leiden van wat onze regering en de Wereldleiders écht aan het doen zijn !
Als de veiligheid van de wereldleiders op de top in Parijs wél kan verzekerd worden en politie naar Brussel moet afzakken naar een Europese top met o.a. de Turkse premier Erdogan, die de eigen Koerden uitmoordt onder het mom om tegen IS te strijden en de gewone burgers die hun mening democratisch willen uiten en dat hen dat verboden wordt, dan is er maar één ding: Vreedzaam verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid !
Als we denken aan de gevolgen van de klimaatopwarming en de miljoenen klimaatvluchtelingen kunnen we alleen maar vastberaden zijn !
We maken vanaf het klein strand in Oostende (Fietsenstalling )een mensenketting tot op de strekdam en weer langs de zeedijk richting Frankrijk !
Er zijn vele groepen die gelijklopende acties houden ter plaatse.
Iedereen doet mee uit eigen wil en neemt deel op zijn of haar verantwoordelijkheid !
Nee, we gaan niet met 10000 zijn, we gaan voor 20 000 of meer !
Welkom , iedereen op ons vreedzaam verzet !

#niettestoppen
#klimaatmarsoostende

Climate-express en klimaatcoalitie, de organisatoren achter de grote klimaatbetoging hebben beslist om geen nieuwe betoging te organiseren.  Ze roepen echter op om lokaal actie te voeren en daarvan foto’s te plaatsen op Twitter met de hashtag #wearemarching

Er zal ongetwijfeld nog veel inkt vloeien over de klimaatmars-soap en de manier waarop burgers verhinderd wordt hun stem te laten horen…  Met een beetje politieke wil was dit een compleet ander verhaal geweest.  Hopelijk komt er zondag dan ook een mooi signaal dat wij, burgers, verandering willen en een échte aanpak van de klimaatproblemen!

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.