Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

“Kernenergie is niet concurrentieel”

“Als je het puur economisch bekijkt is kernenergie niet concurrentieel.”  Aan het woord is Bruggeling Bram Pauwels, projectingenieur en bestuurder bij de Coöperatieve vennootschap Beauvent. Bram werd geïnterviewd door ZIGO. In dit 20 minuten lange gesprek heeft hij het over energie en de toekomst, over Beauvent en geitenwollensokken. 

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]

Over Beavent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie en de productie van groene energie uit zon, wind en biomassa.

Zo groeit een financiële basis en een maatschappelijk draagvlak voor duurzame energieproductie waarin iedereen als evenwaardige vennoot kan participeren.

Een greep uit de projecten van Beavent: een warmtenet in Oostende, Windturbines in Gistel en Nieuwkappelle, zonneprojecten in gans de provincie en erbuiten,…


Over ZIGO (Zwijgen is geen optie)

(c)zwijgenisgeenoptie.be

Op een klein jaar tijd werden Tom en Anthony beiden vader…
“We keken rond en zagen dat de wereld zoals die is op cruciale vlakken verschilt van de wereld die we voor onze dochters dromen.Dus gingen we op zoek naar mensen die begrijpen wat de grote problemen zijn maar zich daar niet door laten verlammen. In het slechtste geval om onze laatste hoop te documenteren. In het beste geval om een hoopvolle, betrokken en mondige grondstroom in Vlaanderen zichtbaar en groter te maken.”

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.