brugsalternatiefforum.be

Join the #postcoronamovement

Join the #postcoronamovement

Bruggeling Louis De Jaeger (26) heeft samen met 3 vrienden de beweging #postcoronamovement opgericht. Met deze nieuwe beweging willen ze vooral mensen laten dromen van betere tijden na de coronacrisis. Of het alleen bij dromen blijft zal nog moeten blijken… maar wie een bezoekje brengt aan de website www.postcoronamovement.com zal ontdekken dat er ook in de richting van effectief uit te voeren projecten wordt gewerkt.

Het valt op dat Louis De Jaeger geen stilzitter is. Naast z’n tuinarchitectenbureau Commensalist is hij de oprichter van Bye Bye Grass, een campagne waarmee vorig jaar de oorlog aan het eentonige gazon werd verklaard. Want waar gazon verdwijnt komen bloemen en insecten die een immense impact hebben op de biodiversiteit.
Verder is hij actief bezig met verschillende projecten die vooral meer natuur als doestelling hebben. Al die projecten kunnen eigenlijk samengevat worden in één doestelling: het streven naar geluk.
“Optimisme is de basis van alles” verklaart hij vandaag in een interview met KW.
Samen met z’n vrienden Steven Desair (Eatmosphere, een vzw die werkt rond voedseloverschotten), Ben Brumagne  (Foreste to Plate, actief met eetbare wilde planten) en Simon Luyts (Cultures of Change, persoonlijke ontwikkeling en procesbegeleiding) richtte hij dus nu deze nieuwe beweging op. En het gaat hard: op zondag werd een Facebook-groep gestart waarop al heel wat ideeën gedeeld werden door meer dan 2.300 leden. Sedert vrijdag 27 maart werd dan het platform gelanceerd.

Wil je dus mee nadenken over het post-corona tijdperk? Dan is het tijd om je eigen idee te delen, of toch ten minste te ontdekken waarvan andere mensen dromen… de ideeën worden verdeeld in 6 categorieën: werk en economie, natuur, milieu en landbouw, gezondheid en geluk, wonen en mobiliteit, onderwijs en cultuur en vrije tijd. Ook als je idee niet in één van deze categorieën thuis hoort kan je ze delen bij andere.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.