Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Is de strijd om het Katelijne-eiland dan toch nog niet gestreden?

Tegenstrijdige berichten deze week in de media met betrekking tot nieuwe randparkings. In een artikel op hln.be kondigt kersvers burgemeester Dirk Defauw (CD&V) aan dat er een uitbreiding komt van de randparking aan het station. Hier zouden 500 plaatsen voor wagens bijkomen, gesitueerd in de richting van de Bombardier-site. De geplande parking aan het Katelijne-eiland zou dan volgens dit artikel niet meer nodig zijn en dus zou het stadsbestuur nadenken over een nieuwe invulling van dit stukje groen aan de Baron Ruzettelaan. Vreemd, want in het Brugs Handelsblad enkele dagen voordien werd nog opgetekend dat een randparking op het Katelijne-eiland nog niet van de baan was, op voorwaarde dat deze op een veilige manier kon worden ontsloten.

Het Actiecomité “Red het Katelijne-eiland” is in ieder geval nog steeds alert. Zij zullen blijven ijveren voor een groene invulling van het terrein. Zij zullen ook zo snel mogelijk een afspraak maken met het stadsbestuur om opheldering te vragen over de plannen voor het Katelijne-eiland.

https://www.facebook.com/geenparkingaandebaronruzettelaan/

Foto:Zicht op het kanaal vanop het Katelijne-eiland.(Thomas Ducheyne)

1 thought on “Is de strijd om het Katelijne-eiland dan toch nog niet gestreden?”

  1. Ja, Wouter en Co, t’is om de krul van te krijgen.. een beetje een spannend verhaal in elk geval..hopelijk geen ‘horror-einde voor wie dit gebied liefheeft, met alles er op en aan..
    Zou eens een ‘participatie-wandeling niet goed zijn? zoals men in betere steden doet? Beter bedoel ik dan zeker op inspraak-gebied. Ik hoop dat de nieuwe burgemeester evenveel luistert en begrip opbrengt voor mijn (onze) ideeën, als vroegere partijgenoot Moenaert , die het stuk toen dankzij mijn vlugge tussenkomst–al gered had van volledige kap wilgenbos.. en plannen al van parking in jaar 2000, men herinnere Lappersfort toen.. ook..

    ik heb alvast toch al een afspraakje in het schoon Verdiep,–een kwartiertje om mijn dikke dossier toch af te geven, zal wel lukken zeker..? Duimen maar )) Op de Katelijne-Natuur, of je wordt Tureluurs))
    Tine Devroye

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.