In 2017 veranderden 553.966 gezinnen en bedrijven van elektriciteitsleverancier en 389.098 van aardgasleverancier. Een overstap naar een andere leverancier kan honderden euro’s verschil betekenen op de eindfactuur én is makkelijker dan ooit.
Toch blijven veel gezinnen vaak met dure energiecontracten zitten.  Een grote groep van deze gezinnen zijn mensen met een laag inkomen die niet kunnen genieten van het sociaal tarief. Voor deze kwetsbare gezinnen heeft de VREG (de Vlaamse Regulator voor Elektriciteit en Gas) een handige folder  uitgegeven. Via de V-test kan heel makkelijk de verschillende tarieven bij de energieleveranciers vergelijken. Hierbij kan je ook kiezen voor zuiver hernieuwbare Energie. Voor wie liever niet zelf gaat vergelijken is een groepsaankoop, zoals deze van de provincie West-Vlaanderen, ook steeds interessant.

Een makkie

In 2012 werd de verbrekingsvergoeding afgeschaft. Dit zorgde ervoor dat het overstappen naar een nieuwe energieleverancier veel makkelijker geworden is: Als je vandaag een nieuw contract afsluit kan je na een maand opzegtermijn reeds bij je nieuwe leverancier afnemen, bovendien wordt de overstap en opzegging van je oude contract gedaan door je nieuwe leverancier.  Je hoeft dus zélf geen aangetekende brief te versturen!

Groepsaankoop Provincie

Nog tot 8 februari 2018 kan je je inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom van de provincie West-Vlaanderen. Door veel gezinnen en bedrijven samen te brengen in een groepsaankoop kan een zeer scherpe prijs worden bekomen bij een leverancier die 100% groene stroom levert.  Goed voor het milieu én de portemonnee, dus!

De provincie organiseert deze groepsaankoop reeds voor de 7e keer. Vele gezinnen bekwamen op deze manier een voordelig tarief voor gas en elektriciteit.  Op dit moment zijn er reeds meer dan 31.000 mensen ingeschreven.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.