Lokaal, Sociaal en Ecologisch!

Gezocht: Studenten met ballen (m/v/x) en een hart voor klimaat

[well size=”md”]UPDATE (29/01, 8:51): Fantastisch! Ondertussen is reeds een lokale groep opgestart in Brugge… Mensen die zich willen aansluiten bij deze groep zijn van harte welkom en kunnen contact opnemen via de facebookpagina van Students For Climate Brugge.[/well]

Students For Climate, een burgerbeweging van studenten die het klimaatprotest van de scholieren willen gaan vervoegen is op zoek naar Brugse studenten die hun steentje willen bijdragen aan een daadkrachtige beweging voor het halen van de klimaatdoelstellingen. In zowat alle studentensteden van het land zijn reeds lokale groepen opgericht, behalve in Brugge. Wie voelt zich geroepen?

Brugge mag toch wel gezien worden als een studentenstad. We telden in 2017 immers 8.496 studenten die ingeschreven waren aan de hogeschool- en universiteitscampussen in Brugge. Dat Brugge dan ook nog niet prijkt op het lijstje met lokale afdelingen van Students For Climate is toch wel zeer jammer. Er zijn intussen lokale afdelingen gevormd in Brussel, Gent, Antwerpen, Bergen, Louvain La Neuve, Kortrijk, Leuven, Luik, Namen en Hasselt.

Tijdens een eerste persconferentie vorige week werd ook een manifest voorgesteld met 5 eisen: Students For Climate eist van de regering dat ze luisteren naar de klimaatwetenschappers en ze samen werken aan een bindend en ambitieus klimaatplan. Ze willen dat één federale klimaatminister wordt aangesteld in plaats van 4 klimaatministers zoals nu het geval is. Verder eist men dat de Ecologische transitie een sociale toets doorstaat: geen extra taksen dus voor zij die het al moeilijk hebben. Daarboven vindt men dat moet worden geluisterd naar de klimaatgeneratie, het is immers hun toekomst waarover we het hebben. Als laatste eis willen de studenten dat België een voortrekkersrol opneemt in de internationale samenwerking met de landen die vandaag het hardst worden getroffen door klimaatsverandering.

Ben jij student in Brugge en wil je graag, samen met medestanders, een lokale groep van Students For Climate oprichten? Neem dan contact op met Students For Climate via deze link.

1 thought on “Gezocht: Studenten met ballen (m/v/x) en een hart voor klimaat”

  1. Tof dat de Brugse jongeren ook in actie schieten, protest-actie ja, is zeker nodig.
    Maar mijn vraagje is dan: mogen oudere mensen dan OOK meedoen aan die optocht?

    Mag ik mijn mooie FEestfiets weer eens uithalen in ons Brugge, dat mooier, en beter en gezonder ja, kan?
    En ik zou ook graag hebben dat Jongeren en iedereen bye the WAy.. Respect opbrengt voor moeder aarde, : zie de nieuwe Fietsers brug aan BOUVERIE: aan beide zijden wordt AFVAL gesmeten: blikjes..lege flesjes: TRIESTIG vind ik dat! Dus: niet enkel naar de ander wijzen: Los het op, maar zelf ‘steentje bijdragen: of liever: geen Baksteentje hi, maar bakfiets-steentje.. zie Zondag: film van BOUWMEESTER)) daar ben ik wel grote Fan van, en is grote inspiratiebron, en wil met jeugd samenzitten om alles eens op ‘poten, op papier te zetten, en nieuwe minister Natuur is al goed bezig en nodigt de jongeren uit om toch eens samen te zitten..

    groeten, en tot de 20e, en dank, in naam van ook alle brugse natuur, die het Niet kan zeggen..

reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.